Härligt...

Vilken dag...
Var ute klockan 07.00 med hundarna.,5 km i skogen sedan var det en god frukost i solen...
Trädgården fick sin beskärda del... Tog bort en buske som skräpade ned i dammen.. Planterade bambu som passar lite bättre runt en damm.
Båten ligger förtöjd vid bryggan och väntar på att vi skall ta en tur i skärgården.
Grillat med ett gott vin och en koltrast som satt högst uppe i granen och bjöd på sin vackra sång...
Livet är härligt...
Läste i Rally Kalle och Super Zappas blogg som får mig att förstå varför jag inte gillar lydnad.
Se beskrivning:
Grenen för dig som inte vill ta ett steg själv utan att bli kommenderad!
Passar alla utan fantasi och initiativförmåga, träningen utförs med slavisk noggranhet och förändras aldrig. I lydnaden riskerar du aldrig att behöva bege dig ut i skogen, utan kan tryggr stanna kvar på din klippta gräsmatta eller klubbens lydnadsplan. Kräver minimal kondis och smidighet av föraren. Passar den som inte vill att hunden ska tänka och arbeta självständigt utan bara lyda! Perfekt gren för att få låta hunden sota för alla dina misslyckanden, taskiga självkänsla och maktbegär. Äntligen har du fått någon som till och med du kan bestämma över och hunsa med!
Viktiga karaktärsdrag: dålig självkänsla, maktgalen, långsint, fantasilös. Måste uppskatta att traggla samma trista moment om och om igen. Förmåga att ta order från andra utan att tänka själv.

image215
image216

Kommentarer
Postat av: Marie Å

Åh vad dom har missuppfattat lydnaden,dom du har citerat. (förhoppningsvis på skämt ;o)) Absolut en större utmaning än att få hunden att gilla agility men "fatta" tillfredställelsen när du får hunden att verkligen "gilla" lydnaden. Dom som fortfarande kör lydnad på krav kommer nog oftast inte så långt....åtminstode inte om dom har våra raser ;o)Helt ok att välja bort lydnaden men gör det av rätt orsaker ......*ha ha*
Kram
Marie

2007-06-08 @ 00:19:04
URL: http://www.charlie-diva.se
Postat av: Eva W

Sara har skrivit ett roligt stycke om agility med...
Hoppas hon inte kommer fram till min och Muffins bästa gren, Sitta i trädgården och slöa.
Bärnstenshalsbanden finns på:
http://www.elvingsson.com/
Jag vet inte vad jag ska tro om effekten. Det kan ju vara den extrema värmen att det inte kommer några nu. Man skulle haft en hel kennel för att kunna göra ett vetenskapligt test och mäta. Men det är snyggt och fina stenar och man får pengarna tillbaka om man inte blir nöjd.

2007-06-08 @ 18:48:08
URL: http://dogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0