Skön söndag..

I dag har det varit en dag som jag gillar..
Fint väder och inget inplanerat, allt går på en höft.
Började dagen med en promenad i skogen och träffade en tjej som jag har känt sedan 1980, har inte pratat med henne på flera år så det var kul att se henne igen. Det visade sig att hennes föräldrar kom från Ungern och hon kunde ungerska.
Efter en god frukost var det lite agility VM på MSN, det har inte gått så bra för Sverige tyvärr. Jennys hund Elvis blev skada och fick utgå..
Efter lunch styrde vi mot skogen igen då det var svårt att vara inne i solskenet. Fick sms från Portugal där det var ösregn och för blöta golfbanor för spel..
Therese väntade på oss när vi kom hem. Passade på att använda henne som godisvakt när Yazza tränade slalom.
Eftersom Camilla skall klippa hundarna i morgon fick deras päls sig en genomgång. Jag måste inbilla mig men tycker att Zeheras päls har ändrat struktur redan,,, Så fort kan det väl inte gå efter kastrationen?
Får se vad Camilla säger!
image380


http://www.bloggregistret.se/

Grattis Micke...

I dag fyller Micke 27 år... Tiden går...
Vi grattade honom i går eftersom hans far har rest bort i dag.
Efter jobbet gick vi till Pontus nya krog och tog en, nej jag menar två drinkar.
Godaste drinkarna i stan gör dom där. När klockan närmade sig sju gick vi till en berömd restaurang för att äta middag.  Döm om vår förvåning när det visade sig att barnens tremänning jobbade där...
Blev en mycket trevlig middag med god mat och gott att dricka till.
image377

Åkte upp till klubben med hundarna för att träffa Marianne. När vi kom dit var det MH och det skulle strax bli skott. Vi bestämde att vi skulle ta en kort promenad för att se hur Yazza reagerade på skotten... Hon regerade inte! Skönt tycker jag. Skall försöka göra MH med henne i vår.
Träningen idag bestod i slalom två portar för Yazza , start situation, platta tunneln samt hopp hinder följt av däck.
Märker att hon blir fundersam på vissa situationer men kommer igen snabbt.
Zehera fick träna lite gunga samt slalom. Hon var verkligen taggad.
image376
Väntande hundar... Peggy, Zehera, Yazza samt Wilda.
Rösta på bloggen:http://www.bloggregistret.se/

Hmmm...

I går var inte Yazza på g.. när det gäller vallning. Tyckte nog att fårens skit var bättre än fåren. Men skam den som ger sig. Efter några turer fram och tillbaka kom intresset och hon jobbade en kort stund.
Det är som med all träning med hund,, Upp och ner!
image375
Malin var så gullig och träffade mig uppe på klubben nu i kväll för en genomgång av en metod att träna slalom.
Vi körde tre korta pass med Yazza och det gick riktigt bra.
Kommer att fortsätta träningen hemma och eftersom "godisvakten" åker bort får jag försöka hitta någon annan.
Grannarna ligger risigt på det!

Zehera är mest frustrerad just nu över att behöva gå i koppel. Det bara spritter i benen och hon kan inte riktigt förstå varför hon måste ta det lugnt.


Budapest.

Hemma från Budapest..
Det har varit några intensiva dagar i Budapest.
Började med tre timmars väntan på Landvetter och inget vin serverade de före klockan 11.00.
En efter en av våra arbetskamrater från Borås trillade in,, Vissa hamnade på restaurangen direkt och ville inte stå i den långa kön till inchekningen,, men vad gjorde det, det fanns ju andra som "offrade" sig.
image371

Vi kom ner sen eftermidddag och efter den vanliga proceduren med utdelninga av rumsnycklar och upppackning av kläder samlades alla i baren på hotellet.
Helt plötsligt var jag ansvarig för att alla skulle ha en drink,, Kan inte fatta varför min chef tyckte att det passade mig? Efter middag var det besök på lokal som gällde.. Rekommenderad lokal passade inte alla så vi splittrades upp i två grupper och jag gick hem.. Ensam genom Budapest på kvällen.. Det var inget problem kan jag berätta, fast vissa tyckta att det skulle vara livsfarligt för lilla mig!!

Fredag ägnade vi åt att konferera halva dagen, efter en god lunch väntade jag på Noemi som skulle ta mig med hem till hennes hus och familj. Fick träffa Helka som hade växt och var ett monster, fast gullig. Och jag inbillar mig att hon kände igen mig. Det fanns också en hel hög med valpar i huset.
image372

På lördagen var vi på det berömda badet Széchenyi Fürdő (fürdő=bad).
  Vi hade ett par underbara timmar i solen.
image373
Några av oss som inte ville sätta sig i en buss tog en promenad genom ett levande Budapest.
Det var fullt av aktiviteter över hela staden och hela eftermiddagen tillbringade vi ute på stan.
image374

Rösta gärna på min blogg: http://www.bloggregistret.se/

Citat: "Vi försörjer oss på det vi får, men vi skapar ett liv av det vi ger."

- Winston Churchill


Att valla med Yazza..

 Zehera är fortfarande "sjukskriven" och skall ta det lugnt ett tag till. Stygnen är tagna och hon är pigg och glad nu,,

Så Yazza fick följa med själv och valla ute på Ekerö.  Vi hade fått en flock med får som ingen hade vallat på tidigare och de stod och tryckte mot staketet.

Tog in Yazza i fållan med krattan i högsta hugg. Satte henne och gick mot fåren, tog fram henne och lät henne jobba självständigt. När hon kom för nära slog jag med krattan i marken. Kan lova att det går fort, väldigt fort..
Men hon vänder bra och håller flocken samlade mest hela tiden. Hon rusar inte in i flocken, men ligger lite för nära och håller för högt tempo. Finns inga rädslor  hos henne och hon är mycket bestämd mot fåren.
Jag är väldigt tyst och använder krattan mer än min mun än så länge. Vill att hon skall ha ett självständigt arbete och inte fråga mig hela tiden. Blir det helt tokigt får jag gå in och korrigera hennes jobb.
image369

Vi har även varit på klubben och tränat agility. Selma som är en BC fick följa med. Hon har gått en nybörjarkurs med sin lillmatte och var rolig att jobba med. Väldigt motiverad och förig. Tyvärr har jag kört fast med Yazzas träning... Känner mig inte inspirerad och behöver influenser från andra... Känner mig inte bekväm med metoden som jag har valt för att lära in slalom och står och stampar. Funderar att använda samma som jag hade till Zehera.
Får nog ta tag i mina "privat instruktörer" Malin och Yvonne för en lektion,,,


I morgon åker jag till Budapest med jobbet och om allt fungerar kommer jag att träffa N och lilla Helka på fredag.

Orka på besök.

I går var jag upp till Dalarna för att hälsa på mina föräldrar.
Efter besöket åkte Yazza och jag vidare till Annika.
Orka (Yazzas syrra) har varit dår under Camillas och Andreas semester.
Tog med mig henne hem så det skulle bli lite närmare för C&A att hämta hunden.
Resan ner gick bra, inte för att jag var orolig men man vet ju aldrig.
Väl hemma så vart det lite kalabalik,, Orka har nog aldrig träffat katter och det första hon fick se var två katter när hon klev innanför dörren. Då skulle Yazza visa sig på styva linan och jaga katterna.. Eftersom Orka skall ta det lugnt fick hon behålla kopplet på en stund för att vänja sig.
Orka tyckte att katterna var bland det äckligaste hon hade sett och hon slapp dom inte ens på promenaden för Honey Girl gick med!
Lugnet la sig och jag kunde krypa i säng i gästrummet med Yazza och Orka. Vaknade av att någon katt försökte öppan dörren men den stack när jag hojtade till.
I dag har det gått mycket bättre och det beror på katterna. De kliver bara helt sonika fram till Orka..

Orka ser jättestor ut i jämförelse med Yazza, vissserligen är hon större, men bild ljuger lite!
image367
image368http://www.bloggregistret.se/

Krånglar!

I tisdagskväll upptäckte jag att Zeheras sår var infekterat.
Onsdag morgon åkte jag till Albano och visade upp såret för den vet. som hade gjort operationen.
Det blev antibiotika i fem dagar. Jag tog upp med henne hur såret var ihop sytt ,men hon slog bara ifrån sig och ville knappt prata om.
Fick tips om att skicka bild på såret till mitt försäkringsbolag för att få en opartisk bedömning.

PÅ kvällen var det kräftskiva och planläggning av träningen i ridhuset. Det blev sent och jag kan inte förstå att kräftspad gör att huvudet dunkar dagen efter.

Tycker det var nyss vi flyttade hindren från ridhuset!
image366

http://www.bloggregistret.se/

Premiär för Yazza...

Nu har Yazza fått prova att valla.
Eftersom Zehera är "sjukskriven" så fick Yazza följa med och valla idag. Det var bara Peter med sina två pumisar och Yazza och jag som turades om i vår fålla. I hagen bredvid vallade ett flertal BC.
Jag var lite nyfiken innan hur det skulle gå om hon skulle vara tillräckligt tänd. Började med att gå in med Yazza på lina för att se hur hon jobbade och nog var hon tänd. Hon flyttade på fåren direkt. Hon gick bra bakom och försökte hålla fåren samlade.
När det var vår tur igen följde Peter med för att hålla i kratten som skulle stoppa henne att springa runt fåren. Hon skulle hållas sig runt klockan tolv.
Jag satte henne och gick fram till fåren och hon satt kvar. Tror att start träningen i agility har lärt henne att man sitter still till matte säger annat.Hon fortsatte att jobba med fåren men var så snabb att vi misslyckades att få stopp på henne ibland och det blev ett helt varv runt,,
På slutet gick hon lugnt bakom fåren men det berodde nog mest på att hon blev trött. En sak som slog oss var också att hon skällde inte så mycke när hon vallade,, Hon behövde inte skallet för att flytta fåren och då använde hon det inte. Vore bra om hon fortsätter jobba så. Yazza skäller ju inte heller när hon leker.
Det var en mycket nöjd lite hund som gick till bilen från hagen.
image364


http://www.bloggregistret.se/

Vi är båda 9 månader.

image361
image362
Hittade en bild på Zehera där hon var 9 månader.
Tvingade ut husse och Yazza i regnet för att ta en liknande bild.
Helt plötsligt kunde hon inte ligg???
Efter att städningen var klar klädde jag på mig regnkläder och tog Yazza med mig i bilen för att åka till fåren först och sedan agiltyplanen.
Tur var så gick vi utanför hagarna för att se var fåren var, för i den första hagen stod de stora kossorna,,
Yazza var inte ett dugg intresserad av fåren. När hon var yngre var hon galen i får och riktigt tänd.
Vi får se hur det går i morgon då hon skall följa med på vallningen istället för Zehera.
Efter besöket i fårhagen gick vi ned till agilityplanen.
Hon vägrade sätta sig i starten, hon vägrade lägga sig..
Tänkte at tallt var borta som vi har lärt in tidigare och det är väl bara att börja från början?
Vi gick ifrån agiltyplanen och åkte hem. Tränade sitt och ligg hemma och det var inget problem. Då förstod jag,, Blött i gräset, den lilla envisa damen vägrar att sitta eller ligga i blött gräs! Hmmmm..

Rösta på bloggen:http://www.bloggregistret.se/

Liten dagbok från resan till Ungern/sista delen!

Måndag.

Efter att vi hade ätit frukost packade vi in alla våra väskor i bilen för färd mog flygplatsen.
När vi hade kört ungefär tre kvart blev vi stående i en lång kö. Efter 20 minuter i den kön började Annika skruva på sig, var orolig att vi skulle missa planet hem. Marita svängde ut i mötande fil och körde fram till en restaurang där vår guide kunde fråga polisen vad som hade hänt.
Det visade sig att 6 st cyklister var inblandande i en trafikolycka,så vi måste hitta en annan väg. Polisen gav Noemi tips på en annan väg!
Vi vände och körde tillbaka en stund på den vägen som vi kom ifrån för att svänga av ock köra över Donau på en ny bro som hade varit öppen bara en måndad.
image359
Vi tappade ingen tid då vår nya väg var en snabb motorväg.
Efter att ha lastat ur burar och väskor gick vi för att lämna tillbaka nyckalrna hos biluthyraren, men där var det ingen. Vi ville att någon från biluthyraren skulle inspektera bilen men det var bara att lägga nycklarna i en låda. Vi tog några bilder på bilen för att ha om det skulle behövas bevisa något.
image360

Några höjdpunkter:
Resultaten från utställningen.
Bennaz Bb-Brahze Pi-Csa
2 cert
Akkinaz Hertah
1 cert ,1 reservcert ,BIR på specialutställningen
Brahzhes namn: picsa betyder på ungerska arsel eller stupid cow.. Många drog på munnen.
Båda hundarna klarde test som visade att de hade anlag för vallning.
Boendet
3 lägenheter och en stor inhängnad trädgård för hundarna. Hundarna fick gärna sova i sängarna för ägarinnan.
Gästfriheten.
Domare körde 10 mil för att vi skulle få göra anlagastesten för vallning.
Vissa saker behåller vi inom sällskapet ,som varför Annika och Marita skulle dela lägenhet.
Vem som tyckte att alla skulle gå och sova när hon blev trött.
Vem som gillade vodka men inte drack vin.
Vem som la sig i hur bilen kördes.
Vem som blev avis på Annika för att hon klarde test utan att tidigare har vallat..

Liten dagbok från resan till Ungern/ del 3

Söndag.
Uppstigning vid 7- tiden för frukost. I dag skippade vi att ta med mackor eftersom dom vi hade i går fick slängas. Det är inte så nyttigt att äta mackor som varit i en ryggsäck hela dagen. Vädret  var strålande och vi åkte med full tillförsikt mot samma plats som igår. Kanon att dagens utställning var på samma ställe, lättar att hitta.
image351
Vi fick ett glatt besked att det var ordnar med test för hundens anlag för vallning.
Jag hade fått för mig att det skulle vara tävling i vallning men tycket att det skulle bli intressant ändå.
När utställningen var klar gick vi till restaurangen för att äta. Samtidigt pågick en "show"(ungersk turistfälla), som visade ryttare med häst samt häst och vagn. Helt plötsligt gick vagnen som hade full fart med sina fyra hästar omkull. Då slutade jag att titta! Men det gick bra och efter att de hade skurit av lite linor kunde den hästen som låg på marken resa sig och långsamt linkande gå av planen.
image352
Så nu var det äntligen dags för vallning.
Vi följde efter en bil där den som skulle vara ansvarig för testen åkte.
Vi åkte cirka 11/2 timme söderut och det var riktigt skönt att sträcka på benen när vi kom fram till Baja där Gábor Keve bodde.  testet skulle ske vid det huset som hans pappa hade haft som vakt för nationalparken. Det var riktig gammalt , hur gammalt har jag glömt!
Det stod ett gäng med får i fållan och Camillas första kommentar var: DE HAR HORN!
image353
Hur gick nu testet till:
Camilla och Brazze fick börja med att gå ifrån fåren, första delen var alltså inte i fållan. Hunden såg inte fåren.
1) Hunden skulle följa med sin förare på en rak linje vid sidan cirka 20 meter. Sedan sitta eller ligga på kommando och behålla den positionen i 5 sekunder.
2) Hunden skall stanna kvar i sin position när föraren går i väg 10-15 meter. Hunden får inte lämna eller byta position.
2)När domaren säger till skall hunden springa direkt till föraren på inkallning.

Klarar man den första delen får hunden gå in fållan för att möta fåren.
Hunden har oftast koppel på sig från början för att  domaren skall kunna se vilken nivå hunden ligger på utan att skada flocken.
Om man ser att hunden och deras ledare har allt under kontroll tas kopplet bort.
Både Camilla och Annika klarade testen. Annika hade aldrig vallat med sin hund tidigare och plötsligt hade en ny värld öppnat sig för henne.
vet inte riktigt vad camilla gör här! är det istället för att visa finger?
image354
image355
Annika första gången i fållan.
image356
Även lilla Helka fick prova,,,
image357
Efter testen blev vi hembjudna till vår värd för att dricka "pálinka" som smakade rävgift.
Vi hade en trevlig stund med våra nya vänner.
image358
Efter en timme var vi på väg mot vårt"hotell" igen. Klockan hann bli efter nio på kvällen innan vi var "hemma" och det var för sent för restaurang mat. De stängde köket klockan nio på söndagar.
Så det blev kokta ägg med smörgåsar.. Fungera alldeles utmärkt med vin och vodka till den menyn.
Det var ett gäng trötta och fnittrig personer som åt måltiden.

Fortsättning följer...

Rösta på min blogg:http://www.bloggregistret.se/

Tankar om kastration...

Nu är Zehera kastrerad,, I onsdags åkte jag till Albano med en hund som kände på sig att något var annorlunda.
Ingen mat på morgonen och antagligen en matte som inte var som vanligt. Zehera reagerar alltid med att vilja var väldigt nära när hon känner sig osäker och nu satt hon tätt intill mig när vi kom in i rummet där vi skulle träffa vetrinären.  Kände inget förtroende för vetrinären som började med att säga åt mig att tala långsamt för hon kom från Tyskland. Det är väl inget fel på det, att komma från Tyskland menar jag.. men lite mer fokus på hunden hade inte skadat. Jag valde Albano för att tidigare har de varit väldigt proffsiga, men det upplevde jag inte nu..
De skulle försöka ta Zehera först så hon skull kunna komma hem runt ett tiden,,
Fick ett samtal när jag var ute med Yazza på hennes promenad runt lunchtid Allt hade gått bra och hon var vaken,, Du kan hämta henne mellan 16-17.. Ja ha? Men hon skulle ju få åka därifrån tidigare?
När jag kom till Albano för att hämta och hade betalt en summa som jag inte tänker säga här, så blev jag anvisad en plats dit de skulle komma med henne.
När jag hade snällt stått där och väntat en halv timme så kommer den damen som tog betalt av mig och ser att jag fortfarande står där,, Då händer det saker och Zehera kommer halkande med en vårdare. Den blicken som jag fick från Zehera kommer jag aldrig att glömma.. Vad hade jag utsatt henne för? Den frågan har jag ställt mig ett fertal gånger det senaste dygnen.
Tittade på såret och blev chockad då det var cirka 20 cm långt och såg mest ihop tråcklat ut..
Bilden visar såret i dag lördag så det är några dagar.
image348
Första natten sov jag på golvet med henne och hon hade riktigt ont... Hon kröp intill mig och gnydde mest hela tiden.
Jag jobbade hemma på torsdag för att det skulle vara lugnt runt henne. Yazza visade på stor hänsyn och störde inte Zehera.
Andra natten började jag på golvet för att så smånigom kunna krypa upp i soffan med henne nere på golvet. Jag lade två kuddar under huvudet så att "tratten" inte skulle störa för mycket.
I dag var hon med mig på jobbet och det har gått bra..  Hon har mest sovit och tagit det lugnt,,
Hon har fortfarande ont och hennes blick är plågad.
Efter att ha pratat med andra som har gjort samma ingrepp bestämde jag mig för att ringa till Albano och klaga på såret samt hur de hade sytt ihop henne. De bemötte min kritik väldigt sakligt och berättade varför såret såg ut som det gjorde. Jag behövde inte vara orolig för att det skulle bli bråck..
Det kommer nog att bli bättre ju mer tiden går och jag hoppas att det är värt allt senare!
Iimage344


Kommer att skriva mer om Ungern i morgon,,


Rösta på min blogg:http://www.bloggregistret.se/


Liten dagbok från resan till Ungern/Del 2.

Lördag.

Efter en gemensam frukost åkte vi mot Solt och platsen där det skulle vara utställning två dagar i rad, Révbérpuszta. Det skulle börja klockan 09.00 och Camilla samt Annika började bli nervösa när vi hade svårt att hitta och tiden gick. Vår guide (Noemi ) var lugn och berättade att om det börjar 09.00 så kommer domaren klockan 10.00 och allt börjar 11.00. Både Camilla och Annika trodde nog inte riktigt på den förklaingen men det visade sig stämma. Allt började efter 11.00..
Utställningen var på ett stort fält bredvid en gård där det även var uppvisning med hästar.
image342
Det var även Kommondorspecial och det var ett 60 tal kommondorer som minglade runt. Har aldrig sett så många kommondorer samtidigt tidigare, vissa var riktigt skitiga.
image346
En sak var annorlunda mot Sverige, alla lösa pumisar, till och med i ringen var en hund utan koppel.
image340
De ungerska hundarna var inte så kammade och inte så väl visade.
Våra svenska hundar spöade de ungerska hundarna och det kändes riktig skönt.
Hertha var vacker som en sagofe enligt domaren.
Här får Annika lite hjälp!!
image349
Och så här blev det!
image350
Under dagen fick vi besked att det inte skulle bli någon vallning för att marken inte var säker att valla på.
Vi kände en enorm besvikelse och hade ett flertal förslag hur vi skulle kunna lösa det. Till slut bestämdes det att vi skulle åka 10 mil för att få valla men vi hann knappt utanför utställningsområdet, så bestämdes det att det inte skulle bli någon vallning. Så det var bara att åka tillbaka till vårt övernattningsställe, djupt besvikna.
image341
På kvällen gick vi ut för att hitta en restaurang. Den första låg underbart vacker med en servering ute och vi tycket det var perfekt, men det var det inte för hundar fick inte vara på den serveringen!!
image347
 Så vi traskade vidare och kom till en där inte bara hundarna fick vara med utan de gillde våra hundar och var väldigt intressserade.
Lilla Helka hade kämpat på tappert hela kvällen och var ganska slut när vi kom tillbaka till vårt övernattningsställe.
image343

Fortsättning följer...


Rösta på min blogg
http://www.bloggregistret.se/

Liten dagbok från resan till Ungern/Del 1.

Eftersom jag kom hem på torsdagskvällen från Finland kändes det viktigt för mig att jag lämnade hundarna hos dagmatte på fredag morgon.
Hade ett affärsmöte på Arlanda innan jag gick för att träffa resten av gänget. Kände bara Annika och Camilla sedan tidigare. Alltid spännade att träffa och lära känna nya människor. Lenita hade åkte ner med Annika och Marita kom med tåget från Göteborg.
Helkas uppfödare kom och överlämnade henne till oss så vi kunde ta den lilla med oss till hennes nya hem i Ungern. Helt plötsligt blev jag "kennelflicka", måste säga att jag trivdes riktigt bra med mitt nya ansvar.
image345
Vi checkade in oss själva och tog burar med hundar till "specialbagage", efter att burarna hade åkt genom röntgen fick hundarna gå in i dom och sattes in i en hiss.. Kändes makabert att se dom försvinna när hissen åkte nedåt!
När vi kom fram till Budapest försvann vissa av oss till toaletten och resten gick till bagagebandet för att ta våra väskor. Helt plötsligt ropar någon, era hundar är på bandet och mycket riktigt , där stod burarna på bandet och åkte runt.. Vi fick hjälp av ett par starka armar att lyfta av burarna, tur att det finns hjälpsamma svenskar och att inte alla är lika tjuriga som den damen som stod längst framme vid bandet och vägrade flytta på sig.. Men som tur är har vissa av oss vassa armbågar. Hundarna verkade ha tagit flygresan bra, lite varma bara.
image338
När vi kom ut i ankomsthallen stod Noemi och väntade på oss.
3 st av oss fick ta hundarna för att rasta dom medan de andra gick för att hämta vår förbokade bil.
Det blev lite problem för biluthyraren när säten skulle plockas bort men rådiga svenska kvinnor löser det mesta. Marita hittade instruktionsboken och Noemi fick läsa högt för biluthyraren för att han skulle klara av uppgiften.
Efter mycket om och men var alla inpackade i bilen och jag satt längst bak med lilla Helka i knä.
Vårt mål var Dunaföldvár där vi skulle bo under våra dagar i Ungern. Nu höll resan på att ta slut redan när vi åkte ut från flygplatsen då en ungersk bilförare missade att det var rött och kom i full fart emot oss. Allt avlöpte som tur var bra med lite panik inbromsningar. Vi forsatte färden på en väg som var ganska krokig och det var som upplagt för att bli åksjuk. Efter ett kort stopp var vi framme och träffade damen som vi skulle hyra av. Hon var väldigt snäll och glad i att prata men kunde ingen engelska så Noemi fick ta den biten..

image339
Efter att vi hade installerat oss åkte vi för att handla till vår frukost och matsäck för lördagen.
Maten och vinet i Ungern är billigt så både det ena och det andra fick följa med i matkassen,,

Fortsättning följer..


Rösta på min blogg:http://www.bloggregistret.se/

Hur var det i Ungern?

image337

En liten apititretare.
Hundar på bagageband,bilåkande,roligt,utställning,skönt väder,gapskratt,lösa hundar,valp,gigantiska hundar, får,tårar samt trötthet!!

Kommer att skriva om vår resa på torsdag ,för ikväll har jag fixat med Zeheras päls, kammat och badat.
I morgon skall hon vara på Albano mellan 07.00 och 07.30 för sin kastration.

RSS 2.0