Premiär för Yazza...

Nu har Yazza fått prova att valla.
Eftersom Zehera är "sjukskriven" så fick Yazza följa med och valla idag. Det var bara Peter med sina två pumisar och Yazza och jag som turades om i vår fålla. I hagen bredvid vallade ett flertal BC.
Jag var lite nyfiken innan hur det skulle gå om hon skulle vara tillräckligt tänd. Började med att gå in med Yazza på lina för att se hur hon jobbade och nog var hon tänd. Hon flyttade på fåren direkt. Hon gick bra bakom och försökte hålla fåren samlade.
När det var vår tur igen följde Peter med för att hålla i kratten som skulle stoppa henne att springa runt fåren. Hon skulle hållas sig runt klockan tolv.
Jag satte henne och gick fram till fåren och hon satt kvar. Tror att start träningen i agility har lärt henne att man sitter still till matte säger annat.Hon fortsatte att jobba med fåren men var så snabb att vi misslyckades att få stopp på henne ibland och det blev ett helt varv runt,,
På slutet gick hon lugnt bakom fåren men det berodde nog mest på att hon blev trött. En sak som slog oss var också att hon skällde inte så mycke när hon vallade,, Hon behövde inte skallet för att flytta fåren och då använde hon det inte. Vore bra om hon fortsätter jobba så. Yazza skäller ju inte heller när hon leker.
Det var en mycket nöjd lite hund som gick till bilen från hagen.
image364


http://www.bloggregistret.se/

Kommentarer
Postat av: Martina

Heja yazza! Va kul att debuten gick så bra. Ses nästa vecka. Kramar

2007-09-12 @ 18:17:22
URL: http://yevonde.blogg.se
Postat av: Sara & Zappa

Så skoj att Yazza också gillar att valla då kanske hon åker med nästa tripp till Ungern då ;)
Hoppas att Zehera är på bättrings vägen!?
Kramar från Sara och Zappa

2007-09-12 @ 20:38:42
URL: http://www.sarastassar.se
Postat av: Emma Willblad

Gud vad skoj att Yazza har träffat fåååååren! Tusse ska till vetten ikväll, vi återkommer med rapport! Tänkte ta lite röntgen plåtar i säkerhets skull... Kram kram

2007-09-13 @ 07:16:49
URL: http://www.k9world.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0