Så kan det bli!

På väg hem från simmet ringde Marianne, Wilda löper... Det vet jag var mitt svar! Hur kan du veta det? Läste det i Maries blogg!  Nej Wilda löper,,, Jaha? Hur gör vi med lagloppet, undrade Marianne? 
Svaret är, det blir inga lopp i Gävle!
Så istället kommer jag och hundarna att gå tre dagar på kurs i hoppteknik för Vappu!
Det var meningen att bara Zehera skulle gå, men efter helgens erfarenhet kommer Yazza att få vara med och göra en del övningar!
image598
image599

Sista kursdagen!

Inför den tredje kursdagen för Jenny Damm kände jag mig lite mör!
Inte lika fint väder ,så regnkläder och paraply packades ner.
image595
Som tur var behövde jag inte ta ur regnkläderna från bilen men var glad att understället var på!
På slutet av kombinationen som vi tränade märkte jag att Zehera inte hoppade riktigt rent utan taxerade och nästan stanande upp inför ett av hopphindren. Efter att jag hade gått av henne och skulle stretcha så var hon väldigt stel på ena bakbenet. Tänkte att jag skulle prova hur hon verkade när vi skulle träna efter lunch! Hon har hela tiden varit glad och positiv och verkligen visat att hon vill träna!  Tyvärr visade det sig att hon taxerade inför varje hopp så jag avslutade hennes träning och tog in Yazza istället. Måste erkänna att det känns tungt att Zehera har ont igen!

Det syns väldigt tydligt hur olika deras hoppstil är på dessa två foton!
image596
image597

Kurs med Jenny!

Nu har vi gått två dagar på kurs för Jenny  Damm och har en dag kvar.
Så långt har solen varit med oss och vi håller tummarna att det fina vädret fortsätter sista dagen!
image591

Malin har fått något att tänka på!
image588

I går var det Yazza som var med och fick känna på hur det är att vara på kurs! Måste säga att hon var riktigt trött när vi skulle gå en promenad innan hemfärd! Släpade verkligen tassarna efter sig!
Det märkas att hon inte har fått träna på vissa saker som bakombyten och inte vet hur hon skall agera när jag korsar hennes linje. Nu kommer jag att snäppa upp hennes träning och föra träningsdagbok för att hålla koll på vad vi gör!
image589
image590
I dag har Zehera varit med och hon är mer van att vara på kurs! Har fått lära mig att ha flygande start i vissa situationer, att jobba med hunden och hundens linje. Det kan ju tyckas vara lätt, men för mig är det i vissa situationer inte så självklart. Jag har en förmåga att dra ifrån linjen och sväva ut på planen.

Kursdeltagare!
image587

Therese födelsedag i dag!
image592
image593

Dagar fyllda med kurs!

I går var det Yazzas tur att gå på kurs! Vi hade vikarie då den ena ordinarie kursledaren var sjuk och den andra var och tävlade!
Men det gick så bra med Kjell, träningen var väldigt effektiv. Vi blev uppdelade i tre grupper och fick en lapp i handen med en kombination som vi skulle bygga, diskutera och träna. Den första var hopp, hopp, platttunnel, slalom rakt fram, slalom åt höger samt åt vänster. jag fällde kommentaren, de här klarar aldrig Yazza.!
Bad en annan deltagare att stå "burkvakt" efter slalomet. Det gick utmärkt, efter platta tunneln belönade jag för att sedan låta henne gå in i slalomet. Tredje gången belönade jag inte efter platta utan sa slalom, och hon tog slalomet. Måste säga att jag blev paff.. Andra övningen skulle vi träna på framförbyten och det funkar bra, men jag kommer för nära och tränger bort henne så hon springer förbi hindren.. När det var dags för tredje övningen så var det en massa störning bakom hennes rygg så hon kunde inte koncentrera sig. Tog av henne från banan och avslutade vår träning.

Passade på att gå upp till agilityplanen idag på lunchen eftersom jag jobbar hemma...
Testade den övningen som vi inte gjorde igår och det gick kanon... Testade också plattatunneln och 8 pinnars slalom.. Hon var så duktig,inga problem. Var skönt att vi kunde träna själva på slalomet, känns lite jobbigt att behöva be om hjälp hela tiden. Nu skall vi fokusera på, slalom samt kontaktfält.
Hade inte behövt ha underställ på mig idag, det var lite svettigt. såg att vissa gick i shorts,,,
Zehera och jag skall på tävlingskusen ikväll. Fredag, lördag samt söndag är det kurs för Jenny Damm.
Det skall bli så roligt!

Bilder är från förra gången jag och Zehera tränande för Jenny! Var helt nybörjare och visste inte så mycket om agility!
Det har hänt en hel del sedan dess..Undrar vad Jenny tycker nu?

image585

Jenny är hund! Det skall jag nog bespara henne den här helgen!

image586

Simma lugnt!

I går var vi till Hundkuranten och simmade.
Hundarna simmade och jag stod bredvid bassängen och blev dyblöt...
För att spara lite tid fick båda simma samtidigt, vilket var första gången!
Zehera simmade sämre när Yazza var i bassängen, samt att hon försökte tolka på Yazza när hon blev trött. En tass la hon sonika på Yazzas rygg och tyckte att Yazza kunde dra henne framåt i vattnet...

Bilderna tagna med mobilen! Inte den bästa kvalitén men bättre än inget!
image583
image584

Hoppkurs!

Malin och Maria höll en hoppkurs på klubben idag. Vi började klockan 11.00 med teori. Malin gick igenom lite om hur hunden bör hoppa och hur man kan träna för att få hunden att utföra hoppet så korrekt som möjligt. Som förare skall man under de här övningarna påverka så lite som möjligt. Det är övningarna som ger hunden förutsättningarna att lära sig hoppa på ett korrekt sätt.
Sedan var det dags att gå ut och prova lite olika övningar. Solen sken från en blå himmel så vi slapp frysa. Yazza var med ifall Zehera inte skulle hålla hela passet.
Vi började med " hoppspindel" One jump. Sedan var det "speed bump" för att avsluta med "bend work".
Om jag sammanfattar så var Zeheras hoppteknik från början inte bra, vilket jag vet om. Under dagen så blev det bättre och hon lärde sig att använda sin kropp på ett annorlunda sätt. Sista övningen "bend work" var svårast tycker jag..  Märkte på sista övningen att Zehera blev väldigt trött eller om hon kände av sin skada. 
Yazza sköttesig utmärkt fast hon mest fick titta på.
image581

image582


25-ÅR!

I går firade vi Therese som fyller 25 år den 26 april.  Eftersom jag är på kurs och hon på Globen så tog vi firandet i går istället.
Tänk att min lilla prinsessa har blivit så stor!
Firandet var på Grill som har öppnat igen efter branden! Det är en häftig restaurang! God mat och skön stämmning.
Therese väntar på sin mat!
image579

Här kom hennes mat, entrecôte mexicana fiesta!
image580

Arbetande ras!

Pumi är en arbetande ras!
I går arbetade Zehera och Yazza hela dagen på mitt jobb!
image576


På kvällen var Yazza på kurs med mig! Vi tränade olika kombinationer som inte var så svåra.
Avslutade med en bana som jag plockade ner i delar för att belöna. Helt plötsligt började hon nosa för att leta tappat godis och ville inte sitta kvar. Tog henne från banan för att sitta vid sidan och titta på. Undrar om hon börjar bli skendrälktig efter löpet?? Nu i kväll har jag tränat att man tar inget från marken,,,,
Simning stod på schemat idag! Äntligen simmar Yazza ordentligt, tidigare har hon sett ut som en fin "dam" med huvudet högt!  Jag vill inte förstöra min frisyr har det sett ut som. Måste vara skönare för henne att ligga med huvudet ner i vattnet när hon simmar!
Zehera och jag har precis kommit hem från Malins tävlingskurs. Den är vekligen utvecklande, synd bara att jag inte förstår det under tiden jag är på planen, frustrationen hos mig sprutar ur öronen!
Ofokuserad kan man lugnt kalla mig idag och det är inte bra för Zehera.

Premiär!

Marianne, Tina och jag åkte till Örebro med våra hundar för att tävla lag samt ett individuellt lopp.
Anki mötte upp på tävlinsplatsen, som var lite annorlunda, Örebro Travbana!
Lagtävlingen var Folksams Cup, där första samt andra plats tog sig vidare till finalen..
Zehera kändes taggad  och svarade emot en hund som gjorde ett aggresivt utfall när vi gick förbi! För ett år sedan hade hon blivit låg och osäker men nu släppte hon hela situationen när vi fortsatte gå!
Vi började med ett individuellt lopp där hon hade lite vida svängar ibland men jobbade bra. Nollat lopp och en andra plats.
Sedan var det dags för lagtävling, där jag fick en liten blackout och glömde banan! Som tur var så hade laget redan diskat sig, annars så hade jag gråtit blod och tårar hela vägen hem!
Det var så kul att tävla igen och Zehera var verkligen tänd! Hoppas att hon håller nu! Jag är noggrann med, täcke på,uppvärmning, nedvarvning samt stretch!

Kameran låg i ryggsäcken så en gammal bild får duga!

image575

Dags för kurs!

I går började Yazza sin första kurs här i livet.
Det är en fortsättningskurs i agility!
Yvonne och Tina är instruktörer.

Här är Tina med sin sheltie!
image472

Yvonne utan hund!
image573

Hon klarade det riktigt bra. Vi fick börja inomhus för att gå igenom allt praktiskt som hade med kursen att göra.
När vi kom ut tränade vi släppövning över sex hinder. Yazza fixade två av tre gånger. Jag stod kvar vid starten och hon sprang mot Tina som stod efter sista hindret.
Nästa övning var stadga. Jag har upplevt att Yazza har riktigt bra stadga i startsituationer, men när det inte är något hinder framför reser hon på sig ibland. Det får vi träna mer på. Vi fick också i läxa att läsa kompendiet som Petra Strand har skrivit om kontaktfält.
När kursen var slut tränade Yazza och jag på däcket samt slalom.Tina hjälpte mig med slalomet. Började på 10 pinnar 2 ggr för att fortsätta några gånger med 12 pinnar. Hon hade bra drag, fart och glädje.
Som vanligt ville hon inte gå hem! Hon är så söt!!
image574

I kväll är det Zeheras tur att börja sin kurs!

Massor av pumisar!

Nästa bil skall ha GPS!

Gick upp tidigt på lördag morgon för att åka på den årliga pumiträffen som Emma och Frida arrangerar.
Hade tagit ut en karta från internet som var helt fel visade det sig!
Kom i väg en halvtimme senare än planerat men tyckte jag hade god tid på mig. Trafiken flöt på bra och tidsramen såg ut att hålla.
Dundrade in i Boxholm  och svängde där min beskrivning sa att jag skulle svänga, följde beskrivningen och började ana oråd!  Stoppade en tjej med hund, hon borde ju veta var jag skulle, visade sig att jag var helt lost!
Efter att jag hade fått förklarat hur jag skulle köra blev det ännu mer fel. Den hundägaren hade nog inte alla hästar hemma! Hamnade mitt ute i ingenting. Ringde till stället vi skulle vara på och fick veta att jag var 1,5 mil fel!!
Nu började tiden bli knapp! Körde efter den nya beskrivningen som ägaren till anläggningen där vi skulle vara hade givit mig per telefon. På vägen mot målet såg jag tre bilar som inte verkade veta var dom skulle. Kände igen den ena personen så jag stannade och sa " följ mig" jag vet vägen! Måste erkänna att jag inte kände mig lika självsäker efter några mil på slingrande vägar. Tanken dök upp vid ett flertal tillfällen att nu vänder jag men gjorde inte det som tur var. För helt plötsligt dök anläggningen upp som Fågeln Fenix!
Annika tog emot mig vid bomen och visade var vi skulle bo. 4 tvåbenta och 7 fyrbenta i en liten stuga med tre fungerande sängar. Jag packade inte ur bilen!  Det visade sig senare att två norska damer hade den största stugan och var villiga att byta med oss. Och med facit i hand blev det kanon då två st 2 tvåbenta med sina hundar hade inte långt hem utan valde att sova i sina egna sängar.

Sedan flöt lördagen på med agility, klippkurs samt vardagslydnad.

Annika visade hur en pumi klipps!

image570
Och då var det dags att träna själv!

image571

Frida som aldrig hade klippt en pumi tidigare fick Statuz att se riktigt snygg ut!

image572
På kvällen åkte jag och min stugkompis till Boxholm och handlade mat. Lite tjat samt vin sedan var det ett läge som gällde,, Sova!
Söndagen fortsatte med Freestyle och Yazza fick prova för första gången. Funderar lite på om det är tillåtet att dansa med två hundar samtidigt! Vad tror du Emma?
Före lunch skulle hundarna visa vem som var snabbast i ett  pumirace. De skulle springa 100 meter på en åker så fort som möjligt. Den som vann sprang under 10 sekunder!
Efter lunch var det tipspromenad men då valde jag att påbörja resan hem. Kände mig som hundarna, helt slut och fick stanna några mil syd om Södertälje för att ta en microsömn.

Helgen har varit väldigt lärorik och rolig. 30 pumisar med sina ägare, vissa hundar har haft hela familjen med sig.
Emma och Frida har gjort ett kanonjobb och instruerade oss med ett glatt humör!

Här sitter syskonen Statuz och Yazza!

image565

image566


Emma instruerar under freestyle passet!
image567

Pappa Jambo,samma blick som både Statuz och Yazza har!
image568

Platsliggning i solen!
image569


Snabbt inlägg!

Vi har haft en rolig helg i Boxholm..
Kommer att skriva mer om den imorgon!
image564

Ett glatt besked fick jag idag när Anna kollade Zehera!
Vi kan börja träna igen! Yippie!

Boxholm!

Tidigt i morgon åker jag tillsammans med hundarna till Boxholm!
Där skall vi träna agility och träffa andra pumisar med deras ägare.
image562
image563

Helgen!

Fredag åkte jag upp till klubben för att träna och hade sådan tur att Malin var där.
Yazza fick träna slalom och Zehera fick träna speed bump.
Tiden gick fort och vi blev nog kvar lite längre än vi hade tänkt oss.

Lördag bjöd på dåligt väder men det hindrade inte Marianne och mig att styra kosan mor agilityplanen.
Vi började med en promenad på tjugo minuter för att värma upp hundarna.
Efter den inspirerande genomgången av Petra i förra veckan, var det kontaktfält bl.a som stod på schemat.
Jag hade testat hemma och Yazza använder nosdutt väldigt bra så jag bestämde mig för att fortsätta med det.
Zehera hon trampar så det får bli hennes metod.
Tränade också hoppteknink med Zehera och Yazza som även fick träna på sitt älskade slalom!
Vi avslutade dagens aktiviteter på Domarudden där Marie slöt upp. Det var en stor flock som gick 2,5 km spåret. Det funkar så bra mellan alla hundarna, vilket är skönt då de är "tvugna" att umgås!
Eftersom solen sken på söndag och snön hade försvunnit på vår gräsmatta, passade jag på att bära ut hopphinder för lite träning av Zehera. Det gick väldigt trögt och jag får gå tillbaka och köra grunder med henne.
Yazza körde järnet som vanligt...
image558
image559
image560


RSS 2.0