Gott Nytt År!

Ett riktigt Gott Nytt År önskar vi er alla.
Kommer inte att skriva några planer för 2009... Några kurser är vi anmälda till och en tävling! Det ger sig på vägen!


I går var vi på Kista mässan och dels tränade ett kort pass samt började dekorera hindren. Tävlingen heter ju Nyårshoppet...
Det kändes bra att få ha känt på mattan. Första gången Zehera kom in i slalom sladdade hon ordentligt. 
Även Yazza fick till sin lycka träna lite.
I dag har vi varit i skogen på en promenad som blev träning för Crozza. Låt bli och ät hästskit.... Hon fattar inte riktigt vad jag menar. Kommer glatt springande med skiten i munnen för att byta mot godis!!
När vi kom hem fick Yazza köra några speed bump med bra resultat. Även Crozza fick prova igen. Nu visste hon vad hon skulle göra. 3 gånger fick hon hoppa, 2 gånger över två och 1 gång över 3.  Vi tränade också sitt stanna kvar som är riktigt svårt när man har spring i benen. Håller även på att lära in vad ordet "kör" betyder! Det är ju mitt släpp kommando vid start osv..Här kan vi snacka om burträning!Söndag 28 december.

Näst år får hundarna hjälpa till att klä granen,,,,Jag och Crozza åkte upp till Brukshundklubben för att se lite hundar och träna. Det gick utmärkt. Hon gruffade lite när jag lyfte ur henne ur bilen men, sedan började svansen gå. Vi tränade på kontakt samt gå fint i koppel. Hon satt också och bara tittade på hundarna som var på apellplanen. Avslutade med en kort promenad där vi såg hästar, som hon inte tycker är så konstiga längre, vi hade även några hundmöten!
När vi kom hem blev Yazza väldigt glad att se Crozza och brottades lite med henne.
De fick ett tuggben var som de låg en stund och gnagde på!


Juldagen!

Innan resten av familjen hade vaknat var jag och husse i skogen med tre glada hundar!När Zehera hade haft sina vanliga "pumi race" fick hon gå i koppel ett tag...


I dag fick Crozza och Yazza träna hoppteknik enligt Vappu (Susan Salo) teknik. Vi tränade på speed bump!
Crozza fick börja med den näst sista och det var inte precis något hopp hon åstadkom! Hon fick försöka två gånger...
Yazza har bra teknik och ett riktigt fin driv... man märker att hon vill fram till belöningen.
Crozza fick träna på att vara uppbunden och titta på när jag tränade Yazza. Hon satt lugn och var tyst. Hoppas det håller i sig.
Crozza fick avsluta med sitt, stanna kvar träning. Det är en viktig träning innför agilityn, vill inte ha några konflikter i start ögonblicken. Hunden skall sitta kvar och vänta till den får mitt tecken på att nu kör vi! Förresten vi tränar den saken varje gång jag öppnar bakluckan på bilen. Från början trängde hon sig ut innan jag knappt hade öppnat, men nu sitter hon kvar och väntar på att jag lyfter ner henne.

Äntligen säger jag om den här bilden! Nu är Crozza fullständigt accepterad bland hundarna. Zehera leker och kampar med henne!
Vi vet fortfarande inte från vem vi har fått den här kampleksaken. Hundarna bryr sig inte, de leker glatt med den!

Julafton!Den här kom på posten, adresserad till dogsen. Ingen avsändare. Vem skall vi tacka?

Sitter här mätt och belåten, hundarna har äntligen kommmit till ro och lugnet börjar lägga sig.

Vi försökte ta kort på alla hundarna i dag igen!  Det blir inte bra. Men ganska charmigt...Crozza upptäckte en ny spännade del av vår tomt idag!


Solen sken idag!

Planen var att åka till Täby C tidigt  för att slippa den värsta julhysterin!!!
Men solen kom emellan. Måste bara ut och fixa ett par saker i trädgården innan jag kunde åka... Måste också passa på att träna hundarna en stund innan jag skulle åka! Klockan blev halv tolv när jag styrde bilen mot Täby C... Fick som tur var parkering direkt och det mesta förlöpte smidigt och utan problem. Beundrar expiditerna, så himla trevliga och inga sura miner. Tvärtom hade jag en trevlig stund i en affär , massor av garv och prat om bl.a hundar!! Centrumet fylldes på och jag längtade ut, så jag skyndade mig att avsluta och åkte därifrån med ett lättat sinne.. Julklapparna i hamn!
Vi försökte ta ett fint kort för att ha som julkort. En viss dam hade en annan åsikt! Härliga bestämda Yazza...


Det syns vad Crozza växer,,


Är man trött så är man!

I går fick Crozza märgben för första gången.. Det var väldigt tröttande att kolla hur långt de andra hundarna hade kommit i sitt gnagande samt gnaga på sitt eget ben.
Hon är 14 veckor nu och väger 7,7 kg.


Min lilla flock!


Den här bilden säger allt...
Det är annorlunda att ha tre hundar...
Känns som jag har haft händerna fulla men nu börjar hundarna hitta sina platser i flocken och lugnet börjar lägga sig.
Jag har ägnat mycket tid åt var och en av hundarna för att ingen skall känna sig utanför.
Crozza är ju med mig hela dagarna, så när jag kommer hem så är det full fokus på de andra två.

Fick många skratt i dag på vår promenad under lunchen. Alla människor skall fram och hälsa och jag säger oftast nej om de frågar. Men tyvärr så stannar de flesta bara och hälsar utan att fråga. Crozza har en förkärlek att hon hoppar efter folks kassar eller trolley när de går förbi. Nu blir ingen sur, men jag undrar hur det är om två månader? Vad det blir för reaktioner när hon biter sönder deras kasse? Så det tränar vi på, med många skratt från de som blir "attackerade"!  Gubbarna som sopar trottoren är ju också så roliga. Enligt Crozza så gör dom det bara för hennes skull! Förra veckan hade hon ett otäck händelse med två hundar i koppel som stormskällde och rusade emot henne. Det satte sitt spår hos henne, för i måndags började hon stormskälla så fort vi mötte en hund på stan. Vi möter många hunder under en lunchtimme!  Det blev intensiv träning med godis och träffa hundar som inte brydde sig om henne och idag gick det bättre vid möten.

Foto: Malin Tångring

3 månader...

Nu är Crozza tre månader och börjar lära sig ett och annat. Bl.a  att skälla. Ja, ja, det är nog som Marie sa, varför skulle hon inte skälla med två pumisar i familjen?
Men träningen går vidare. Inkallning, riktigt duktig. I dag kom hon fast det var en joggare som var väldigt intressant.
Burträning, sitter kvar fast jag öppnar dörren.
Sitt, sätter sig på kommando och även utan kommando.
Ligg, behöver hjälp.
Kontakt i koppel, mycket bättre. Passar på att träna när det är hon och jag på våra lunchpromenader i stan.
Snurra runt, behöver hjälp.
Sitt stanna kvar,, nja,,,,
Börja äta på varsågod, nja...
I dag har vi börjat träna på att sitta kvar i bilen fast bakluckan öppnas. Tidigare har hon trängt sig ut.
Malin  hade kameran med sig i går! Jättefina bilder som vi har fått! Tack snälla Malin.

En riktig goding lilla Crozza.Kompisarna, Crozza, Hjördis och Eowyn
Svårt att tro att bilderna är tagna i mitten på december.

Så var det ny vecka igen!

Sista veckan innan julledigheten...
Skall bli riktigt skönt att njuta av lite ledighet. Den här hösten har varit omvälvande på många plan.
I går var det gröt och glögg på klubben för de som ville inom agilityn! Trevlig och som vanligt drog några ett tyngre lass. Tack Elisabeth och Louise för god mat och dryck och tack Yvonne för frågesporten. Nästa gång kan du väl stava rätt?... :-)
Crozza var med och lekte med Hjördis samt Naya. La sig sedan  under bordet och sov och gud nåde den hund som försökte väcka henne.
Söndag började som vanligt klockan 04.45. Efter mat och promenad var klockan 05.45 och helt plötsligt låg alla hundarna och sov igen. Själv satt jag vid bordet och undrade varför jag inte låg i sängen? Vaknade klockan 10.00 av telefonen, Malin undrade om vi inte skulle ha någon träff? Lova att jag kom iväg snabbt, frukost var inte att tänka på. Vi la valpspår och under tiden de låg till sig så gick vi en kort promenad till fårhagen. Hundarna skulle leka lite men verkade mest vara intresserade av harskit. Efter lite fika i stugan gick vi ut till spåren igen. Crozza var måttligt intresserad och började använda sin näsa efter halva spåret.. På kvällen tog jag med Zehera och Yazza till ridhuset för agilityträning. Har bestämt att se hur Yazza reagerar om hon får träna lite. Hon var väldigt taggad och det märktes att hon inte har tränat på ett tag.
Jag var lite ringrostig och Yazza är snabb och känslig på mina handtecken. Får inte vifta och ha dom för högt uppe. Zehera var också taggad men hon kan sin matte lite bättre så vi slapp att få några missförstånd. Avslutade träningskvällen med en promenad med Tove och Lyztra i skenet från fullmånen. Maffigt!

Film från valpträffen!

Links matte Maja filmade i lördags. Hunden med sele som ligger med benen i vädret är Crozza!!!

Valpkurs!

Vi började på valpkurs i dag, Crozza och jag. Varje hund bör få egen tid, så några fritidsproblem har jag inte. Fick sticka från stan redan klockan 4 för att hinna. Riktigt skitväder, snöglopp med en plan som var en en stor lergrop. Men Crozza hon kämpade och jobbade på. Vi tränade på kontakt samt gå fint i koppel. Hmm, hon kan ju... Fin kontakt tyckte vår instruktör! Vad kan man inte göra med kokt kyckling och en rolig kampleksak. Nu får vi öva ordentligt på våra läxor. Dessutom skall vi lära in en cirkuskonst. Någon som har en idé? Berätta gärna hur jag tränar in den på ett smart sätt. Ni vet väl att jag är av den otåliga typen. Hon är lite rolig Crozza, när hon börjar bli trött så far hon runt som ett skållat troll.  Jag både blundar och håller för öronen. Sen bara kastar hon sig ner och somnar!


Ny design!

Härligt med lite ny design! Tack Mimmi för ditt jobb!
Annars har det varit måndag, mörkt och regn... Känner att jag alltid har skitiga kläder just nu..
I morgon är det besök hos vet. för vaccinering av hela ligan. Pumiklippning samt simmning.

2:a Advent.

I går lördag var vi till Enköping på valpträff, 5 st av valparna kunde komma. Crozza var lite försiktig precis när vi kom. Några av valparna hade ju redan busat runt ett tag och det gällde att vara smart för att bli accepterad av flocken!
Crozza sökte kontakt med sin mamma och jag undrar om hon kände igen henne!

Efter fikat gick vi ut i regnet för att spåra. Det var inte de lättaste omständigheter för en liten valp.. Spår som hade legat i tre timmar, regn och mörker. Men alla valparna fann sin leksak och klarade av sitt spår.. Det var en ordentligt trött lite aussie när vi kom hem.

I dag åkte vi upp till klubben jag och Crozza. Det var Lucia Cup och därför ingen 08- grupp. Vi minglade runt lite bland folk och fä en stund. När vi tröttnande gick vi till fårhagen för att ta en promenad över stock och sten. Det var ordentligt jobbigt mentalt för Crozza att hålla tungan rätt i mun för att inte snubbla. När vi kom tillbaka till klubben lade hon sig ner där vi stod och somnade direkt på marken. Malin och Arwen hade tagit sig vidare i lydnaden så vi tittade på den första delen "linförighet" tror jag att det heter.

Åkte hem och bytte hundar, lastade in Zehera och Yazza i bilen. När vi kom fram till skogen la jag två viltspår.
Vi tog en promenad för att spåren skulle få ligga till sig.
Lite bus innan spårningen.

Spåren var mycket uppskattade..


12 veckor!

I dag är Crozza 12 veckor. Hon väger 6,2 kg och är riktigt matfrisk. När hon kom kunde hon hoppa över en måltid men det gör hon inte längre. Tvärt om, hon visar mycket tydligt att nu är det dags för min mat. Skall bli roligt att jämföra henne med sina syskon!
Vi tränar på: stanna sitt kvar, burträning, apport med leksak, snurra runt, slalom mellan benen, inkallning, kamp samt inte ha ihjäl Puma och sluta bråka med Zehera!  När jag går ut med henne ensam för att träna "gå fint i koppel" vill hon inte gå.. Sätter sig ner mycket bestämt på rumpan och vägrar ta ett steg.
Bitträningen går framåt med ett bakslag i går. Det var mitt eget fel,,, Tittade på filmen Mamma Mia med sin medryckande musik. Kunde inte låta bli att börja dansa runt lite med Crozza i famnen. Skitkul tyckte hon och satt en hörntand i min läpp. Aj, aj... Så nu har jag ett sår på läppen. Väldigt irreterande.


Yazza 2 år.

Ringde och grattade Emma på hennes födelsedag.
Hon påminde mig om att Yazza också fyller år i dag. Hur kunde jag glömma? Men jag brukar glömma Zeheras fördelsdag också, så det är kanske inte så konstigt.
Lovar att jag har pussat henne en massa och vi har tagit en sen skogspromenad och godiset var kokt kyckling.RSS 2.0