Yes..

I går tog Yazza fyra pinnar utan något problem. Både vänster och höger slalom. Helt självständigt springer hon in i slalomet.
Vilken känsla. Malin är outstanding som tränare...
Yazza tycker att det är så kul att hon ställde sig och väntade vid slalompinnarna vid pausen..
Vi började träningen den16 februari och igår var det den 28 februari.
Det är så klart en massa steg kvar på vägen till ett bra slalom men första hindret är passerat.

Vi fick läxa av Malin igår att träna bakombyten över helgen.

I slutet av mars ska vi på clinic med Petra Strand. Det handlar om kontaktfält. Det kommer att bli vårt nästa projekt.
image522

Agility hos Österåkers Brukshundklubb.

image521
Yazza undrar hur länge hon skall behöva vänta?
Kampleksaken är helt slut efter förra passet!
 Österåkers Brukshundklubb/Agility kommer att ha en hel del aktiviteter under 2008.

11/3 är det en föreläsning av Karin Augustsson om förebyggande hälsovård för arbetande hund.
27/3 har Petra Strand clinic om kontaktfält. Det finnsnågra platser kvar. Intresserad? Kontakta yvonne@facerase.biz eller tel: 070 736 60 61


Clinic - kontaktfält med Petra Strand, 27/3

En clinic är en variant av föreläsning, där föreläsaren berättar om ämnet och visar själv med egen hund. På så vis får deltagarna en mer visuell bild av hur träningen går till än vid en vanlig teoretisk föreläsning. Petra är en framgångsrik agilityförare som nått fina framgångar med flera hundar, bla har hon silver och brons på SM i lag. Petra har tränat sin nuvarande tävlingshund Algot till att få effektiva, säkra och världskända kontaktfält. Hon jobbar med en target för att lära in kontaktfältsbeteendet. Petra berättar om hur hon lagt upp träningen steg för steg och tar upp viktiga detaljer i inlärningen. Vi kommer att få se Algot och hur han utför kontaktfälten och Petras nya hund, Mick, som är i inlärningsfasen.


Föreläsning - Agilityhälsa med vet. Karin Augustsson, 11/3

Karin är en väldigt duktig och omtyckt veterinär, med stor kännedom om hundars rörelseapparat. Dessutom tävlar hon i Sverige-eliten i agility med sina hundar Kiwi och Mossa. Karin lär oss på vilket sätt träning och tävling påverkar våra hundar, vad vi kan göra vid en skada och hur vi kan förebygga skador genom övningar som stärker viktiga muskler och ökar kroppskontrollen.
 

Agilitykurs, Jenny Damm 25-27/4

Jenny är Sveriges utan tvekan främsta agilityförare i large. Med sin Lotus har hon vunnit VM och med sin Elvis är hon regerande nordisk mästare. I april kommer hon till ÖBK för att hålla kurs för större delen av tävlingsgruppen.


Sommarcupen, juni-augusti

I juni drar sommarcupen igång, för tredje året i rad! Det är en serie av träningstävlingar som hålls en gång i veckan nästan hela sommaren. Sommarcupen är perfekt för att våra blivande och redan etablerade tävlingsekipage ska kunna skaffa sig värdefull tävlingsrutin. Klubbens medlemmar kan samla poäng varje gång de deltar och vid sista tävlingstillfället blir den som samlat mest poäng i respektive storlek Sommarcups-vinnare! Ryktet har spritt sig om denna trevliga tävling och ifjol hade cupen växt med antalet deltagare och vi hade även ekipage från andra klubbar som gästade oss. Det är förstås jättekul och vi hoppas att cupen fortsätter att vara en succé!


Vi kommer att ha våra första officiella agilitytävlingar! Vi inleder 30/7 med en kvällstävling för klass 1-ekipage. Det kommer att vara en agilityklass och en hoppklass, för alla storlekar. I september är det dags för tävlingar igen. Den 13/9 kör vi klass 3-tävling för alla storlekar. Det blir en hoppklass och en agilityklass samt en inofficiell klass. Dagen efter, 14/9, kör vi en lagtävling, hoppklass och agilityklass alla storlekar, samt eventuellt någon form av inofficiell skojklass.

Så om någon känner sig sugen att ansluta till vårt gäng så är ni så välkomna.!


Lördag..

7 grader kallt i morse när vi skulle gå ut på första promenaden. Det gillar vi inte! Satte på hundarna täcke till Yazzas stora förtret. Hon tycker att täcke är blaha....
På förmiddagen stod det  egen träning på schemat. Det är ju inte bara hundarna som skall vara i god form när vi börjar tävla. Har lagt min egen träning åt sidan under Yazzas första år, tiden har helt enkelt inte räckt till. Men nu är jag i gång igen och måst erkänna att det känns bra.
Om ni undrar hur Yazzas slalomträning för hennes  PT går, så läs här!
Efter lunch gick vi 5 km vid Dommarudden! Det var lite mildare och riktigt skönt!
Fick ha "tummen i ögat" på Zehera så att hon tog det lugnt.
image518
image519

image520
Ett kort besök på klubben för att träna Yazza.. Vi fokuserade på däcket!


Yazza ligger i träning hos Malin!

Vad skulle jag göra utan mina underbara kamrater hos ÖBK, agility.. Det gäller verkligen alla, men speciellt Malin, Marie, Marianne, Yvonne, Tina, Daniel ,Mats, Louise och Kerstin! Utan er skulle livet vara bra tråkigt... Och träningen skulle gå sämre!
image514
Jag bestämde när Yazza skulle börja träna in slalom att kriteriet var ett självständigt slalom. Zehera har i dag ett bra slalom men skulle kunna vara mer självständig. Det har varit många timmar som hon och jag har nött slalom för att komma dit där vi är i dag.
image515
 Jag beundrade Arwen och Lifas slalom och vill att Yazza skall ha ett liknande utförande.. Malin började visa mig hur jag skulle göra. Måste erkänna att det gick så där! Jag kände mig inte riktigt hemma med metoden. Då ryckte Yvonne in och visade den metoden som hon har haft och har på Lifa. Yazza och jag började super men någonstans på vägen har det gått galet. Jag har analyserat och vet vad som har hänt. Jag har för bråttom och har bara kunnat tränat på helgerna..  När vi tränade i lördags upptäckte jag att Yazza fattade inte vad jag ville.. Ringde i min förtvivlan till Yvonneoch sa att jag var beredd att kasta in handduken för att använda samma metod som Zehera hade haft. Det tyckte inte Yvonne,,, På söndag pratade jag med Malin som visste om mitt problem och erbjöd sig att ta Yazza under sina slalomvingar! Så nu har Yazza en egen PT. Det ni! Är inte illa av en liten pumitjej!
Malin och Yazza körde sitt första pass i går. Yazza tyckteatt det var roligt att träna med Malin och de började träningen lugnt och metodiskt.

Utmanad!

 I kväll har jag och Yazza varit i ridhuset och tränat. Bl.a bakombyten... Lite svårt för henne. När jag försökte vid tunneln gick hon ur, hon verkligen tvärvände. Hon klarade första bakombytet vid ett hopphinder men sedan fick jag lägga ner träningen av bakombyten. Det kändes lite för tidigt. Tina hjälpte mig vid gungan, den går än så länge kanon!
Malin och Arwen har utmanat oss:

Vad gjorde du för 10 år sedan? (för djur 1 år)
Marre: Då hade jag egen firma och reste i hela Sverige. Micke och Therese bodde hemma så jag var nog "mamma" ganska mycket. Hubbe vår hund levde så jag var ofta ute med honom.
Zehera: Tävlade i Linköping och busade med Yazza.
Yazza: Hon busade mest med Zehera. Kissade och bajsade inne.

Vad gjorde du för 1 år sedan? (för djur 1 månad)
Marre: Söndag= träning i ridhuset.
Zehera: Tränade också.
Yazza: Var hemma med husse.

5 snask jag gillar:
Marre: Äter inte snask. Om jag skall säga något så är det mörk choklad .
Zehera: Köttbullar och leverpaqstej. Gristryne är också gott.
Yazza: Samma som ovan samt fårskit.

5 sånger du kan hela texten till:
Marre: Skall var några dängor då som jag får höra varje midsommar.
Zehera och Yazza: Matte säger at hon är glad att vi inte sjunger!

Vad skulle du göra om du var miljonär:
Marre: Placera dom så de växer..
Zehera och Yazza: Köpa så många grisöron som möjligt!

5 saker du gillar att göra:
Marre: Träna hundarna och mig själv, dansa, umgås med min familj samt vänner. Munhuggas och lära mig nya saker.
Zehera: Jaga Yazza, viltspår, gosa med matte, vara i skogen, tugga på ben.
Yazza: Busa med Zehera, åka bil, jävlas med katterna, träna allt som innebär att jag får ha matte för mig själv.

5 plagg som du aldrig skulle köpa eller klä dig i:
Marre: Plisserad kjol, livstycke, Foppa tofflor, päls, nattlinne.
Zehera: Skor eller stövlar.
Yazza: Gillar inte täcken..

4 favoritsaker
Marre: Bilen, mitt underställ, datorn, bastun.
Zehera: Mitt koppel, soffan, isbollar, kottar,fåren.
Yazza: Mina kampleksaker, katternas bollar, min matskål, tunnlar.

Vi utmanar våra pumi kompisar!


Emma Csar och Statuz

Martina och Ella
Eva och Muffin
Sara och Zappa
Vad är viktigt?

Efter att ha läst ett av Emmas inlägg i veckan har jag funderat väldigt mycket på vad som betyder något för mig här i mitt liv.
Emma är en av många människor som inspirerar mig, som får mig att försöka lite mer för att lyckas med det som jag håller på med på min fritid. För jag har ju också ett annat liv eller inte annat liv, de liven lever parallellt, eller jag vill att de skall göra det. På grund av olika omständigheter lyckas jag inte riktigt att få den balansen, men har som mål att komma dit. Men vem sätter ribban? Och att lyckas för mig behöver inte betyda samma sak som det betyder för andra människor. Jag tror att det är viktigt att mäta sig mot de som är duktiga, men man måste tillåta sig själv att inse att andra kan vara bättre.  Även om det suger,,, Det finns så många parametrar att räkna med när någon lyckas.. Hon eller han kan vara bra på en sak men jag kan vara bättre på något annat. Det kan vara så att omständigheter gör att du eller jag inte kan lägga ner  samma tid på vår träning med våra hundar. Men utgå från dig själv,, Se hur du utvecklas tillsammans med din hund. För att utvecklas som människa och i det som vi håller på med bör man vara öppen för att andra lyckas lite bättre än vad vi gör själva och det bör inspirera oss att ta ett kliv till!
Livet är de här dagarna som går förbi.. Ta vara på det!

Läs gärna Emmas blogg den 6 februari.
Photobucket

Vad har hänt mer i veckan.. Inte så mycket när det gäller hundträning. Zehera och Yazza har simmat och varit på skogspromenader..   Jag sa ju det, svårt att få ihop jobb och fritid,,  Men nu kommer ljuset och det innebär att min tid att vara ute och göra olika aktiviteter med Zehera och Yazza ökar markant.
image512image513

Nytt hinder!

Var och hämtade mitt nya hopphinder i dag,, Mats en klubbkompis har byggt det!
Zehera kommer att få träna på det om en månad. Skall försöka få henne att ändra sin hoppteknik.
Nu var det inte Honey Girl som skulle lära sig att hoppa!
Yazza sitter snällt och väntar!
image509
image510
image511

Grundträning!

I kväll har vi varit i ridhuset och tränat lite grunder..
Det var Yvonne, Kjell, Marie och jag. Snön yrde utanför och faktiskt lite inne också, precis där balansbommen stod.
Vi hann träna en hel del.. Dels framförbyten enligt Gregs system, gungan, sitta kvar i start samt lite sväng övningar.
Gungan fick sig en omgång också!
Tyvärr blev inte bilderna bra, ljusförhållandet är svårt i ridhuset.
image506
image507
image508
Yazza hoppar på small höjd. Hon ser helt galen ut på bilderna. Hon bara älskar att träna!

RSS 2.0