Agility hos Österåkers Brukshundklubb.

image521
Yazza undrar hur länge hon skall behöva vänta?
Kampleksaken är helt slut efter förra passet!




 Österåkers Brukshundklubb/Agility kommer att ha en hel del aktiviteter under 2008.

11/3 är det en föreläsning av Karin Augustsson om förebyggande hälsovård för arbetande hund.
27/3 har Petra Strand clinic om kontaktfält. Det finnsnågra platser kvar. Intresserad? Kontakta [email protected] eller tel: 070 736 60 61


Clinic - kontaktfält med Petra Strand, 27/3

En clinic är en variant av föreläsning, där föreläsaren berättar om ämnet och visar själv med egen hund. På så vis får deltagarna en mer visuell bild av hur träningen går till än vid en vanlig teoretisk föreläsning. Petra är en framgångsrik agilityförare som nått fina framgångar med flera hundar, bla har hon silver och brons på SM i lag. Petra har tränat sin nuvarande tävlingshund Algot till att få effektiva, säkra och världskända kontaktfält. Hon jobbar med en target för att lära in kontaktfältsbeteendet. Petra berättar om hur hon lagt upp träningen steg för steg och tar upp viktiga detaljer i inlärningen. Vi kommer att få se Algot och hur han utför kontaktfälten och Petras nya hund, Mick, som är i inlärningsfasen.


Föreläsning - Agilityhälsa med vet. Karin Augustsson, 11/3

Karin är en väldigt duktig och omtyckt veterinär, med stor kännedom om hundars rörelseapparat. Dessutom tävlar hon i Sverige-eliten i agility med sina hundar Kiwi och Mossa. Karin lär oss på vilket sätt träning och tävling påverkar våra hundar, vad vi kan göra vid en skada och hur vi kan förebygga skador genom övningar som stärker viktiga muskler och ökar kroppskontrollen.
 

Agilitykurs, Jenny Damm 25-27/4

Jenny är Sveriges utan tvekan främsta agilityförare i large. Med sin Lotus har hon vunnit VM och med sin Elvis är hon regerande nordisk mästare. I april kommer hon till ÖBK för att hålla kurs för större delen av tävlingsgruppen.


Sommarcupen, juni-augusti

I juni drar sommarcupen igång, för tredje året i rad! Det är en serie av träningstävlingar som hålls en gång i veckan nästan hela sommaren. Sommarcupen är perfekt för att våra blivande och redan etablerade tävlingsekipage ska kunna skaffa sig värdefull tävlingsrutin. Klubbens medlemmar kan samla poäng varje gång de deltar och vid sista tävlingstillfället blir den som samlat mest poäng i respektive storlek Sommarcups-vinnare! Ryktet har spritt sig om denna trevliga tävling och ifjol hade cupen växt med antalet deltagare och vi hade även ekipage från andra klubbar som gästade oss. Det är förstås jättekul och vi hoppas att cupen fortsätter att vara en succé!


Vi kommer att ha våra första officiella agilitytävlingar! Vi inleder 30/7 med en kvällstävling för klass 1-ekipage. Det kommer att vara en agilityklass och en hoppklass, för alla storlekar. I september är det dags för tävlingar igen. Den 13/9 kör vi klass 3-tävling för alla storlekar. Det blir en hoppklass och en agilityklass samt en inofficiell klass. Dagen efter, 14/9, kör vi en lagtävling, hoppklass och agilityklass alla storlekar, samt eventuellt någon form av inofficiell skojklass.

Så om någon känner sig sugen att ansluta till vårt gäng så är ni så välkomna.!


Kommentarer
Postat av: Martina

Åh, jag längtar!!

2008-02-23 @ 18:22:49
URL: http://yevonde.blogg.se
Postat av: Sara & Zappa

:( Nää nu börjar jag verkligen ångra att det blev Skåne istället för Skåne, så mycket roligt ni har på eran klubb :)
Så du har redan sett dom små, vad avundsjuk jag blir, men snart är det dags :)
Om du tog några nya bilder får du gärna skicka dom ;)

2008-02-23 @ 21:13:08
URL: http://www.sarastassar.se
Postat av: Marre

Det var inte planerat att jag skulle se valparna. Så ingen kamera med.. Men de är jättemysiga..
Favvo är den grå!

2008-02-24 @ 10:02:31
Postat av: Sara

Hi hi, det är mammas.. jag skojar lite med en viss tjej nämligen :)

2008-02-24 @ 22:51:41
URL: http://sarasvovvar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0