Uppdatering!

Tiden bara rusar iväg! Har ni hört det tidigare?

Midsommar kom och gick igen!

Vi firade som vanligt på Humlö som ligger i närheten av Furusund! Har svårt att tänka mig att vara på en annan plats den här helgen! Bästa helgen på året. Vi hade bra väder med en liten kort regnskur vid 5-tiden på midsommarafton, annars sken solen!
Vi tillbringade några timmar nere vid stranden.
Vi åt och drack!

På kvällen var det middag och dans!


SommarCupen har kört igång igen. En ypperlig chans att test olika handlingsalternativ, samt se vad man behöver träna på! Vilket jag upptäckte förra onsdagen, fällor som består av tunnel under A-hinder.. Zehera gillar verkligen A-hindret, jag vet ju om det och var väldigt tydlig att hon skulle in i tunneln, blockerade nästan A-hindret för henne, men hon smet i princip över mina fötter och upp på A-et! Vi diskade oss i båda loppen! Hmmm!
I går var det bara en disk!!! Hopploppet gick riktigt bra, jag har tyvärr en tendens att inte hålla kontakten under hela loppet och "lämnar" henne ibland! I går skötte jag mig bättre och släppte inte henne med blicken. Yvonne sa att Zehera springer riktigt fort när hon vet var hon ska någonstans och bromsar in och frågar mig när hon är osäker. Vilket innebär att jag måste vara tidigare med att berätta var vi ska och vad hon skall göra! I agiltyklassen blev vi diskade då jag nästan sprang in i ett hopphinder och allt blev fel!  Tittade mer på hunden än på hindren! Yes!

Inget telefonnummer!

Ringde för tredje gången till Strömsholm idag. 6 samtal före så det var bara att sätta på högtalaren och fortsätta vänta!
När jag väl kom fram och presenterade mig samt förklarade att jag väntade på deras samtal, så sa den som svarade "vi kan inte ringa till dig för vi har inget telefonnummer"! Ridå!!!
Vadå inget telefonnummer? Jag har ringt två gånger och ingen har frågat efter mitt nummer ,så jag tog för givet att det var antecknat i remissen! Vilket det inte var, utan Arninge hade skrivit att jag skulle ringa upp.. Vilket jag i och för sig hade gjort ,två gånger....
Hänger ni med!! Sedan upplyste den som jag pratade med ,att Yazza skulle skrivas in och vara över natten. Nej, det skall hon inte sa jag och dessutom upplyste jag om vilken veterinär som skulle ta hand om Yazza. Kan berätta att jag fick som jag ville!  Måndag efter Värmlandsveckan åker Yazza och jag till Strömsholm och jag kommer att stå på mig hela tiden och vara en riktig bitch om det behövs. Så Strömsholm kommer att få med två viljestarka tjejer att göra,,, Yazza och jag!

I går var vi på klubben en sväng och tränade lite lätt! Tove var där med Lyztra och det är alltid lika roligt att träffa dom. Lyztra har riktigt fina kontaktfält, där kan man se en hund som trivs på kontaktfälten!


Yazza vill så mycket och det känns orättvist att hon inte få köra på!  Vilken motor hon har!
Bilden är från Jenny Damm kursen tidigare i våras!

  Zehera tränade på ett självständigt slalom samt ingångar.

Ute på egna äventyr!

Det var Yazza på torsdagkvällen.
Min egen träning har blivit lidande så för att komma igång igen bestämde jag att torsdagkväll skulle jag träna och husse var snäll och tog med sig hundarna för en promenad i skogen!
Det var bara det att Yazza hon ville gå sin egen väg och försvann från Zehera och husse.
De gick spåret fram och Yazza sackade efter som hon brukar göra, då hon tycker att får man inte rusa omkring som ett jehu så skall man i allafall få lukta sig fram i egen takt!

Hon kommer alltid när man ropar eller visslar på henne eller om hon upptäcker att vi har bara fortsatt att gå. Stigen som viker in i skogen och som jag brukar gå gick husse förbi och där försvann hon antagligen. Husse visslade och ropade men ingen hund kom! Han kollade med  motionärer som kom ikapp honom om de hade mött någon hund för att få kläm på om hon hade vänt och gått tillbaka till bilen. Ingen hade sett henne..
 Han såg framför sig att vara hela natten i skogen och vissla samt ropa på henne.  Han fortsatte spåret och kom tillbaka till bilen. Ingen mobil var med så husse fick låna av ett snällt par på parkeringen. När han håller på att ringa till mig, (som inte svarade för jag tränade) säger mannen som lånade ut telefonen,
- men där kommer det en hund!
Och visst där kom hon emot bilen från ett helt annat håll!
Vi får aldrig veta var hon har gjort eller varit men det viktiga var att hon kom tillbaka.
Och husse han kommer att ha koppel på Yazza när de går förbi det specefika  stället!

Agility helg!

Eftersom det var Svenska Flaggans Dag så fick vi en extra ledig dag!


Den dagen samt resten av helgen tillbringades vid en agilityplan.
Vi började i Upplands-Väsby, inte så långt att åka samt att klass 3 började sist, gjorde att vi kunde ta det lugnt på morgonen!
Vi började med hoppklass där vi kom på 21:a plats. 39 starter, 18 disk, banlängd 140 meter, idealtid: 37 sek. Vår tid 47,87, fel 20,87.
Agilityklass. Vår placering 12:a. 35 starter, 21 disk. banlängd 146 meter, idealtid: 46 sek. Vår tid: 55,74. Fel: 14,74.
Lördag fortsatte vi i U-V.
Hoppklass. disk!..
Agility nollade vi men med tidsfel.. Återkommer med mer exakt info när resultatlista kommer.
Summering: Zehera hoppar bra och är pigg. Inte så påverkad av värmen. Tyvärr låter hon sig störas av saker på plan som domare och även saker utanför plan.

Söndag avslutar vi Ågesta med lagtävling! Anki kunde inte vara med så vårt lag bestod av tre hundar.
Hoppklass A: Ingen hund diskad! Yiippii!
11 lag , 1 lag diskat. banlängd 144 meter, idealtid: 39 sek.
Placering 9:a. Nixxa, Fel 6.Tid.40sek.Wilda, fel: 5,84. Tid:39,84. Zehera, Fel: 0. Tid: 37,18.

Agilityklass: 11 lag, 2 diskade. banlängd: 175 meter, idealtid: 54 sek.
Vårt lag diskade sig. Wilda.Fel 5: Tid: 48,25. Zehera. Fel:0. Tid: 47,19.

Hoppklass B. 11 lag, 2 diskade. Banlängd: 132 meter. Idealtid: 36 sek.
Vårt lag diskade sig. Wilda. Fel: 0. Tid: 35,72. Zehera. Fel: 1,41. Tid: 37,41.

Summering: Det känns att laget är på G. Ett toppengäng att tävla tillsammans med!

Zehera kändes pigg fram till sista loppet då både hon och jag var lite tröga. När jag tittade på det filmade loppet ser jag att hon taxerar lite och verkar tveksam när hon skall hoppa.


Tävlingen på söndagen bjöd inte på det bästa underlaget. Vi såg en riktig kullerbytta, som tur var böjde hunden in huvudet och rullade runt mjukt. Karin A såg till att ett hinder som stod i en grop blev flyttat inför sista loppet. Tack för det!

En sak som slog mig i U-V var de maxade hindren i vissa klasser. Förekommer visst på flera platser.
Läs här!

Jag har inför den här säsongen ändrat målsättning när det gäller Zehera och mitt tävlande! Dels på grund av hennes skada men även för att hon så lätt tappar fokus och blir störd på planen av domare osv. Jag försöker ge stöd och även visa var hon skall sprinag på ett tidigt stadium. Funkar inte alltid men det är mitt mål! Nu är varje lopp en tävling mot oss själva och jag jämför oss inte med någon annan! Som ett brev på posten har min nervositet i princip försvunnit!
Varma hundar söker svalka!Lagkompisar: Nixxa och Zehera


Avslutar med bilder från trädgården!


Sommarcupen!

Helgen har gått i solens och agilityns tecken! Det kommer uppdatering!

Vill pusha för Sommarcupen!


Favorit i repris! Var med och tävla i:

Datum: Ons 11/6, Ons 18/6, Ons 25/6, Ons 9/7, Ons 6/8

Anmälan och banbygge 18.00-18.40

Banvanding 18.40-18.50 för alla storlekar

Första start 19.00,

Startordning: large, medium, small

En agilityklass och en hoppklass vid varje tillfälle.

OBS: Vid första tillfället blir både hopp- och agilityklassen motsvarande klass 1.

Startavgift: För medlemmar i Österåkers BK eller Österåkers HU 20 kr per hund och klass.

(För hund som tävlar agilityklass och hoppklass betalar du endast 30 kr)

ÖBK-medlemmar samlar poäng enligt följande (ett alternativ per klass): Deltagande = 1 poäng, Att komma i mål utan disk = 2 poäng Felfritt lopp = 3 poäng, Vinst = 4 poäng

Fika finns att köpa varje gång!

Vägbeskrivning: besök klubbens hemsida: http://www.osterakersbk.se/ vägbeskrivning under rubrik ÖBK

Sista gången sker prisutdelning där de med högst totalpoäng

i respektive storleksklass koras till vinnare av Sommarcupen! 

Frågor om SommarCupen?

Kontakta Malin, 070-742 84 72, malintangring@hotmail.com

eller Yvonne, 070-736 60 61, yvonne@facerase.biz

INTE MEDLEM? Är du inte medlem i ÖBK eller ÖHU och ändå vill tävla?

Vi erbjuder begränsat antal platser till ekipage från andra klubbar... först till kvarn...

Du kan inte samla poäng i vår cup men får möjlighet att träna under tävlingslika förhållanden.

Självklart hjälper du oss att bygga bana och vara funktionär. Kostand: 20 kr per klass.

Vill du tävla? Ring eller SMS:a Yvonne på 070-7366061inför varje tillfälle då får du veta om vi har plats för dig. Så fort du får OK från Yvonne är du välkommen att delta!


Många tankar!

Det fladdrar många tankar i huvudet just nu!

I tisdags tog Statuz matte det svåra beslutet att han inte skulle behöva ha ont något mer.Tidigare har Orkas matte tagit samma beslut. Inga lätta saker att bestämma när ens bästa vän skall få gå vidare. Det är en lång historia och de som vill läsa om Statuz kan göra det här.

Hur mår då Yazza? Svårt att säga!  Jag läser in massor av saker hela tiden som inte behöver bero på att hon har ont i ryggen. Hon är ute och går flera promenader varje dag, tillsammans blir det minst en mil. Hon lunkar bara första delen av promenaden, innan hon är uppvärmd, men sen pinnar hon på ganska bra. Hon simmade riktigt bra sist och använde bakbenen ordenligt. Vid sista besöket hos Anna hade hon fortfarande ont ,men inte lika mycket och bakbenet hade byggt muskler 1 cm vilket visar att hon använder sitt högra bakben igen. Försöker fokusera på de positva sakerna men känner en stor oro! Pratade med Strömsholm igår, röntgenplåtarna och remissen hade kommit och de skulle planera vårt beök. De sa att hon skulle läggas in över natten vilket jag protetserade emot. Vi fick ingen tid  utan de skulle ringa upp.
Känner mig lite dubbel när det gäller det där stället,,,

En liten pause på vår promenad.


Yazza och Statuz.


RSS 2.0