Sommarens första dopp!

I dag packade jag in man och hundar för en tur till Dalarna! 
Solen sken och resan upp gick galant. Vi lyssnade på ny ljudbok som var riktigt bra!
Målet var Mellan - Valsan. När jag var liten var det vårt land! Sedan byggde mamma och pappa ett nytt hus och bosatte sig där. Nu är det landställe igen!

Det var en hel del stoj och lek i vattnet!
Slutet av maj!

Försöker verkligen leva här och nu! Njuter av alla underbara dofter som slår emot en när jag är ute på promenader och i trädgården!
Ja, inte alla dofter. Wilda, Mariannes sheltie luktade inget vidare på promenaden igår! Hade rullat sig i ett obevakat ögonblick i skit!  Ingen ville ha henne runt sig, stackars henne! Annars var det en energi givande promenad. Det går ju inte fort med 8 st hundar och tre tvåbenta som har mycket att prata om!  Men det var ögonblick under promenaden som jag kommer att minnas... Som när vi satte oss vid kanten av sjön på klippan för att njuta av lugnet. Det tycket inte hundarna, lugnt kan vi ha hemma sa dom!  Tack Marianne och Marie för er diskussion... Mina mungipor var uppe vid öronen när jag lyssnade på er! 

Har nu satt upp mål med min träning för Yazza. Hon skall verkligen få en ärlig chans att lyckas. Så håll alla tummar gott folk att hon håller. Vi har varit och simmat idag och träffade två aussie. Bl.a en valp från den kull som jag bokade först. Men eftersom den skulle kommit lite fel i tiden för mig bokade jag av. Kul att träffa henne!
I dag har vi annars varit ute i skogen i tre omgångar.Vi är mycket off road just nu. Bra träning för hundar och mig! Vi hade möte med älg i morse, som tur var upptäckte jag den innan hundarna och kunde koppla Crozza.


Crozza uppvaktar Puma!Vad säger man!

Klev upp halv 5 på torsdag morgon! Halv 6 satt Tina och jag i bilen som styrde mot Örebro!
Vi kom fram i tid så vi utan stress kunde fälla upp tält samt rasta hundarna!
Första loppet var hopp med Zehera,,, jag glömde banan! Disk! Fy och skam på mig. Brukar inte hända, skyller på ringrostig förare!

Nästa lopp var det Yazzas tur att beträda hoppbanan! Började med hopp, däck, hopp, platta tunneln. Hopp gick bra, däcket gick bra men nästa hopphinder gick hon utanför och drog till platta tunneln!,, Disk!  Tog om henne på hopphindret två gånger  innan hon hoppade. Fortsatte banan, tog inte ingången på slalom. Som var en riktig svår ingång. Jag lät henne springa på och ha kul!
Det som var bra var att jag kunde skicka in henne på avstånd i en tunnel och att hon ger järnet!! Jag visste att vi har massor att träna på och kan hon hålla ihop i kroppen kan det bli riktigt bra.

Zeheras  agilitylopp har jag förträngt!  Vill aldrig ha ett till sådant lopp! 
Tyvärr känner jag att ju mer jag lär mig, ju mindre kan jag! Var mycket enklare när jag gick på känsla och inte tänkte så mycket! Tina och Nixxa gjorde bra ifrån sig och det verkar ha lossnat för dom! Hoppas det håller i sig! Deras sista lopp var också tävlingens sista lopp vilket innebar att det blev sen avfärd från Örebro. Vi var hemma vid 24.00...
Lång dag för tre disk!

Helgen!

En rapport utan bilder! 
Lördag tillbringades med det härliga gänget i hagen!  Det jobbades och slets med stolp och staket! Tur att Simon var med...
Man skulle vara en Marlena med hennes biceps. Fast det kan jag ju bli, nu när hagen är färdig kanske min egen träning kan få lite tid?
Både lördag och söndag har pumisarna fått korta pass på agilitybanan. Känns bra att träna på det här viset.  Hundarna är verkligen på när de får sitta kort stunder vid sidan av banan samt att det är korta pass på övningarna.
Crozza och jag vari Uppsala hela söndagen och spårade med syster Trolla samt morfar Minos. Oj, vad vi lärde oss mycket.
Väldigt intressant att se både Trolla och Minos jobba.
Nästa gång kanske vi kan vara på hemmaplan?

Veckan som har gått!

Min PC har packat ihop och hårddisken är på lagning.
Skall försöka få in bilder på bloggen från mac.
I måndags var det vår träning på klubben och de som ville kunde bli filmade när de körde en bana.  Jag avstod. Usch känner mig så ringrostig och behöver verkligen samla ihop mig. Zehera var inte alls med mig och jag märker att hon känner sig osäker. Yazza däremot ger järnet och bara vill! Hon tog 12 pinnars slalom utan sin externa belöning på slutet. Duktig liten tjej. Tisdag kväll började med simning för Yazza.

 Avslutade kvällen med ett besök på klubben för mig och Crozza.
Helt plötsligt har hon börjat skälla på hundar igen. Hon är verkligen upp och ner just nu. Ena dagen världens goaste och stabilaste valp för att nästa dag  reagera för minsta grej. Vi kan träna platsliggning i Observatorielunden utan att hon reser sig fast det är massor av hundar som är runt om. Sedan kan hon nästa dag skälla för att det kommer en hund för nära när vi är på klubben. 
Onsdag var Marie och jag på en lång skön kvällspromenad. 5 hundar som sprang omkring och njöt av kvällen!

Torsdagkväll var det föredrag på klubben av Ulrika Wall om tävlingsförberedelse och belöning. Väldigt givande.
Just det Crozza har blivit 8 månader också under veckan!Fördel av planering!

Började lördagen med en längre promenad i vårt område. Zehera och Yazza lös och Crozza i koppel. Vilket går utmärkt nu för tiden. Helt plötsligt kan jag se att mitt tragglande och träning i koppel har burit frukt!  Det är bara vid vissa tillfällen som hon ligger som ett streck i kopplet. När hon vill något väldigt mycket och skall vara först!
Sedan var det dags för ett besök hos frissan. Jasmin hade tänkt på vad hon skulle göra med mitt hår under sin frukost! Vilken frissa vi har. Det första hon fick höra från mig var, gör något tufft. Är trötta på att se ut som jag har en mössa på skallen! Så efter besöket låg 75% av mitt hår på golvet!
Hem och städade en del av huset lite snabbt! Skulle träffa Tina på Danderyd -Täby Brukshundklubb för lite agiltyträning!
Lämnade Crozza hemma med husse för att ge pumisarna full fokus. Har bestämt mig för att träningen skall vara av så god kvalité som möjligt så jag hade förberett mig med några övningar. Yazza tränade på att söka tunnelingångar samt att kunna gå ut och söka hinder. Hon fick också en duvning i 4-pinnars slalom med ett långhopp innan och ett däck som avslutning. Zehera tränades i fart samt bakombyten. Hundarna fick träna korta pass och låg snällt och väntade på sin tur! Kände mig väldigt nöjd med träningen.

Fotsatte upp till Dommarudden för att möta husse och Crozza. Dags för hennes motivationsspår! Efter regnet i natt och på morgonen var det väldigt fuktigt i skogen. Jag gick ungefär 150 meter, vinkel sedan ungefär 75 m innan jag gömde mig. Spåret låg cirka 15 minuter.  Vinden  snurrade från sidvind till medvind! Hon har en hiskelig fart och är målmedveten i sitt spårande. Kommer att fortsätta träna spår med henne 2-3 gånger i veckan. Skall också under den här veckan introducera "plocke pinn" för henne.
Crozza väntar med Mackan på att få spåra efter matte!
Bilder har Liza tagit. Finns på www.tuffiz.se

På väg!


 Sedan är det "brukslydnanden"  som är mitt största berg att gå uppför! Thomas D och jag har börjat träna Dimma samt Crozza i " march"..... Skitkul tycker både en liten BC och aussie!
I morgon är det fårhagen som gäller. Nästa helg kommer fåren så allt skall vara färdigt till dess. 11 får har vi....
Åhza har fixat några gratis och en del köper vi.


Någon som kan ge mig lite värdefulla tips hur en aussie sätts igång på får! Misstänker starkt att Crozza kommer att försöka äta på dom...

Avslutar med en bild som visar en glad aussie som alltid på väg!!!

Vilka kompisar!

Kompisar!


Yazza löper!

Yazza löper sen en vecka tillbaka! Vilket innebär att tävlingarna i Köping och Bro Håbo inte blir av.  Kan nog tycka att  det  är bra med extra tid till vår träning!. Funderar på att vänta med hennes start till Skutskär! Tål att tänkas på!
 
Det är bra skönt med den extra ledighet som blir med de röda dagarna. Kan ju inte klaga, sol, ledig och massor av hundträning samt annat som trädgårdsarbete!
Vid 3-tiden på torsdag träffade jag och Crozza, Malin Daniel och Tina på klubben. Crozza och jag tränande en hel del på att vara passiv! Väldigt viktigt att inte Crozza går upp i stress så fort hon kommer till  agilityplanen!
Fredag var det pumisarnas tur att träna agilty.
Ingen annan var på klubben så vi kunde i lugn och ro träna fart för Zeheras del och en del bakombyten för Yazza.
Yazza fick också träna tunnelingångar...
Crozza fick ett motivationsspår! Första gången som husse höll i linan!
Lördagen var avsatt till fårhagen. Sjukdom gjorde att jobbet ställdes in. Så jag tog tag i min egen trädgård istället.
Jag gillar verkligen att jobba i trädgården. Men om jag skall välja så kommer hundarna först. Så lite efter är jag med det jobbet!
Crozza fick ett till motivationsspår! Nu var hon riktigt taggad!

FOTO: Yvonne Höglund

Söndag tränade Crozza och jag tillsammans med Thomas och Dimma.
Bakombyten, framförbyten samt hoppteknik,
Märker att hon slår i med bakbenen när hon hoppar.RSS 2.0