Uppdateringar!

Har väntat på bilder från aussielägret men det verkar dröja! Så är det när man inte tar sina egna bilder. Då får man snällt sitta lugnt i båten och vänta. Eller "låna" bilder!!! Att vänta är inte min starka sida!
Vi samlades på torsdagskvällen för en allmän genomgång samt för att prata ihop oss i spårgrupp 1.
Fredag morgon samlades vi på ett stort fält där alla gick och rastade sina hundar. Våra instruktörer ville att vi skulle visa vilka nivåer vi låg på. Vill poängtera att spårgrupp 1 var en nybörjargrupp! Undrar om våra instruktörer hade fått samma information som vi???
Om man skall prata om "smutsig" mark så var det här verkligen det!  Crozza gick riktigt bra första spåret, lite brådis och jag hängde på. Vilket jag inte skulle göra. Bromsa var det första påpekandet jag fick. Dessutom hade jag gjort en spetsvinkel, vilket var helt fel. Bananböj skulle vi göra! Har alltid hört att man skall utmana sin hund! Ok, det blev kanske lite för svårt???
Eftersom vi var i närheten av Borås så kom regnet! Passet efter lunch tillbringades i ösande regn.
Dessutom blev staketet som angränsade till fältet strömförande, även marken! Crozza fick sig några rejäla kyssar och stutsade som en kängur! Då ville inte Crozza vara med något mer... Vägrade spåra!
Alla bilder från Nadia Ö.
 
Är lite avis på Nadias och Neas utrustning!
Lördag åkte vi till ett avdankat skjutfält. Det var 13 grader och regnet hängde i luften. Men vädret blev bättre! Blåste en hel del men alla hundarna fixade blåsten bra.
Jag och Crozza fick börja med ett konkurrensspår för att få upp hennes motivation efter gårdagens händelse.
Vi gick efter Marie och Rockey. Det gjorde susen!
Marie och Rockey tränar framförgående.

Nästa spår fixade Marie åt oss. Nu var hon tänd igen och forsade fram men använde sin nos väldigt bra.
Vid en av vinklarna låg det en metallgrej som hon markerade, Marie hade inte sett den när hon lade spåret och jag trodde att hon hade lagt ut den... Givetvis belönade jag henne för att hon hittade den. Inget problem att hitta slutet. Fortsatte med ett spår som Eva-Lena lade. Det gick bl.a över en myr! Väldigt jobbigt att gå och Crozza ställde sig och drack vatten ur ett av hålen då hon blev helt slut! Snurrade lite vid en av vinklarna. Men det var inte lätt då vinden tog i ordentligt!
Efter lunchen som vi åt på anläggningen var det dags för lite lydnad! Jag är ju en total novis på lydnad och försöker suga i mig så mycket information som möjligt!
Vi fick även prova på spår på asfalt.
Bilden visar vår instruktör Micke. Lite fusk att gå barfota?


Det är verkligen upplyftande och lärorikt att få tillbringa en hel helg med likasinnade.
Tackar de som stod i köket och slet. Vi fick helt underbart god mat.
Crozzas mamma, några av syskonen och hennes morfar var också med på lägret.
På bilden mamma Tijah samt Crozza, Vegas, Trolla och Link.

Bild: Sanna Skoglund

Bild: Sanna Skoglund

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0