Vad händer?

Långsamt går vi mot den ljusa tiden! Härligt! Snart kan vi vara tillsammans till sent på kvällen och göra det vi gillar!


I lördags var jag till Bäling! Vet ni var det ligger? Förlåt Anki, men det måste vara platsen Gud glömde!!
Nåväl. de har ett ridhus där med agilityhinder!
Tina och jag åkte dit på morgonen för att gå på kurs för Malin Elfström. Även Yvonne och Kjell dök upp! Anki, hon höll sig undan! Hmmm, undrar varför? Tror jag får se vad orsaken var på lördag.
Tillbaka till kursen. Vill bara påminna om att jag inte har tränat hundar eller mig på tre månader! Och vad händer? Det går så bra!!! Inte första övningen, då är det som vanligt, glömmer att titta på hunden och var tog Crozza vägen? Bakom ryggen!! Men efter att jag bryskt blev påmind om vår slogan "Titta på hunden", så skärpte jag mig!
Hur gick det för Crozza då? Så jäkla bra med tanke på hennes ålder och träningsuppehåll! Hon är helt underbar och har ändrat så mycket på sin attityd till omvärlden! Det var en riktig kick för mig och jag ser fram emot lördagen som kommer då vi skall drillas igen!
På söndag åkte Malin och jag till fåren för att träna i 25:an. Malin var förkyld och hade förvarnat att hon inte skulle orka springa och hålla i linan. Det är lugnt svarade jag kaxigt!  Men ni som känner Malin blir inte förvånad när  hon helt plötsligt stod engagerad i hagen och instruerade mig! Vi lärde Crozza vad "gå bort" innebär! Jag har tränat det utanför hagen och hon förstod vad vi ville snabbt! Stoppet är sämre! Sedan måste jag bestämma vad höger och vänster skall heta i hagen. Vad tycker ni fungerar bäst?
Fåren undrar nog vad som skall hända?

Vallning!

Äntligen har vi kommit över den första tröskeln i vallning!!
Gunnar från Crofter Holding´s var hos oss i hagen i går som instruktör!
Var länge ovisst om aktiviteten skulle bli av då kylan höll sig kvar i ett järngrepp!
Väderprognosen sa att det skulle bli ungefär - 8,  så vi bestämde att köra!
Det var ett förväntasfullt gäng som mötte upp på morgonen. Alla hittade fast jag i min vägbeskrivning hade skrivit ett litet fel! Åhza hjälpte till med att ta ner fåren till fållan och sedan var det bara att börja.
De flesta var nybörjare och hundarna regerade på olika sätt i sitt första möte med fåren. Några fick jobba med att tända hundarna under ordnade omständigheter.
Crozza fick börja i lina som Gunnar höll i. Hon ville bara till mig och tyckte att Gunnar var en obehaglig typ! Så vi bestämde att vi skulle låta henne vara utan lina. Hon skötte sig bra, hade några "rusningar" mot fåren men lyssnade vid tillsägelse. Stoppet var från början inget vidare, men sista gången vi var inne i fållan funkade det bättre.
Hon gick riktigt bra och för mig var det en stor sten som lättade från mina axlar.
Är så glad att hon har börjat fattat vad det går ut på i hagen!
Nu skall vi börja träna på vänster och höger!
Tack alla och inte minst Gunnar för en toppen dag!Foto:Sanna Skoglund

Hur ser planerna ut?

Nu ligger ett nytt år framför oss! Har på känn att 2010 kommer att bli ett år fyllt med massor av bra saker!
Den första 6 månaderna kommer jag samt mina följeslagare att gå en massa kurser.
Sedan blir det examen på våra kunskaper i form av tävlingar.
Vi kommer inte att tävla mot någon annan än oss själva!
För att jag och hundarna skall utvecklas åt rätt håll ur min synvinkel, så är det oss det gäller och jag kommer inte att tillåta mig själva att göra några jämförelse med andra. Ett av mina viktigaste mål är att vi skall ha roligt och det kommer att genomsyra all vår träning och även tävlingar! Lätt att säga, men så viktigt att följa känner jag!
Så det är mina mål i stort!
Som skall brytas ner i mindre mål vilket bl.a innebär, MH samt start i agility och apellspår för Crozza.
När i tiden vi skall starta bestämmer jag inte nu. Det beror på när hon är mogen och så bra grundtränad så hon har en chans att utnyttja sina kunskaper på ett rättvist sätt! Vi kommer att fortsätta valla och prova rapport.
Zehera kommer när det gäller agility att få vara sällskapsdam samt starta i några tävlingar. Det beror helt på hur hon tycker att det är på agilityplanen i år! De sista tävlingarna 2009 visade hon en glädje och kämparglöd, vilket gjorde att jag kunde se att hon tycket det var kul! Zehera kommer att få träna viltspår, då det är en aktivitet som hon älskar.
Yazza kommer att fortsätta sin träning inom agilityn. Fokus under våren kommer att vara kontaktfält samt att hon skall tränas i olika hinderkombinationer! Yazza kommer också fortsättningsvis att få träffa fåren och träna korta stunder.
Nyårsdagen 2010

RSS 2.0