Besök hos Anna!

I dag var det dags att träffa Anna Holmgren igen.
Som det ser ut är det Lumbosakral Stenos, (L7S1).  Det är lite osäkert för röntgen visar inte tydligt hur skadan ser ut. Vi väntar på att få tid för magnetröntgen på Strömsholm. Värsta scenariet är att de säger ingen mer agility för Yazza.
Det positiva är att Yazza har mindre ont, samt att hon hade ökat omfånget på benet på två ställen.
Hon skall fortsätta med medicin samt rehabträning fyra veckor till. Vi har fått ok på att träna kontaktfält samt det som inte är explosivt i rörelsemönstret. Om en månad kan vi börja träna agility lite försiktigt för att se hur hon reagerar.

Jag fick Annas nya bok som tack för att hon har fått fotografera Yazza!
Den är nyutkommen och finns hos ICA Bokförlag!
image625
 

Här ligger Fläckis och spanar efter fiskarna!
image623

Klippkort hos Arninge Djurklinik!

I går var det Zehera som hade en tid hos Arninge Djurklinik. Hon började halta på morgonen i måndags och ville inte gå på foten till slut. Jag kollade ordentligt om det var något i tassen och kände på benet. Hon reagerade på benet och var lite svullen också. 
Hon fortsatte att halta på tisdagen så jag ringde och bokade en tid för att kolla vad det kunde vara. På onsdag haltade hon inget men jag åkte ändå för att kolla upp. Det visade sig att det är en sträckning. Passade på att ta lite prover för att se att hon inte har någon smitta från fästingar. Känns skönt att det "bara" är en sträckning,,,
image621

I dag var det dags för Yazza.
När vi gick på kurs för Vappu så såg hon att Yazza inte använde höger bakben när hon hoppade.
Jag bokade tid hos Anna Holmgren som konstaterade att Yazza har ont i ryggen samt att höger bakben var 3 cm smalare än det vänstra. Så idag röntgade vi höfterna och rygg. Enligt vet. såg höfterna bra ut men de skall in till Svenska Kennelklubben för granskning och jag vågar inte ta ut något i förskott längre. Ryggen var inte riktigt ok! Plåtarna och en remiss är skickade till Strömsholm för att Yazza skall göra en magnetröntgen. Det beslutet tog vi för att Yazza är en agiltyhund. Om hon hade varit en ren sällskapshund så hade man inte gjort det i dagsläget. Nästa torsdag är det dags för Anna och en rehab. plan.....
Yazza kommer att få suveräna kontaktfält,,,
image622

Hinner inte blogga!

Tidigare tittade jag väldigt lite på tv..
Nu är det tvärt om! Varför kan man undra?
Här är svaret: Novafonen!
image618

Målet är att använda Novafonen 40 minuter på Zehera och 40 minuter på Yazza. Kan säga att där är jag inte riktigt ännu.
Zehera njuter när jag behandlar henne! Här ligger hon och väntar på att vi skall fortsätta med behandlingen!
image617

Yazza hon tröttnar efter 10 minuter.
image619

Här kan du läs mer om Novafonen


Helg i Knivsta!

Helgen har jag och hundarna tillbringat i ett kallt, regnigt samt blåsigt Knivsta.
Det underlättar att vara idiot eller att tycka agility är det roligaste som finns..
För agility har det varit,,
Började lördagen med Ag 3a , där vi diskade oss då Zehera tog A-hindret istället för en tunnel som låg under,, Hmmm..
Fortsatte med Hopp 3 som vi nollade med tidsfel, för yviga svängar.Idealtiden var 35 sek och vi hade 39,78 sek.
Sedan var det dags för Ag 3b, och vet ni vad,  vi diskade oss på att Zehera tog A-hindret istället för tunneln som låg under och jag försökte verkligen visa henne på tunneln! Hon gillar verkligen A-hindret, såg ut som hon stod där uppe och log emot mig. Jag kunde inte låta bli att skratta.
Dagen avslutades med ett agilitylopp för laget. Eftersom Wilda löper var vi tre som tävlade. Anki diskade sig och det innebar att laget var diskat. Zehera och jag nollade, men med tidsfel!!

Söndag morgon började vi med ett Hopp 3a som var det sämsta loppet under helgen. Zehera var störd av saker runt om och jag började undra om hon hade ont igen. Vi fick 10 fel och tidsfel.
Analyserade loppet med Malin och Marie och kom fram till att jag skulle vara på Zehera mer och peppa och pusha.
Ungefär samma sak som Jenny Damm sa åt mig under kursen...
Bestämde mig för att stryka oss i agilityloppet.
Hopp 3b. Vi skulle starta som ekipage 37, men med risk för krock med lagloppet så fick vi gå ut som nummer ett.
Idealtiden var 38 sek och vi hade 42,78. Zehera blev störd två gånger under loppet, dels när domaren flyttade sig på banan samt när hon skulle in i slalomet. Jag kände mig mer nöjd med det här loppet och inser att vår tidigare analys är helt rätt!
Dags för hopploppet för 6-fotingarna. Tina börjar kanon men tyvärr blir det en disk då Nixxa tar ett hopphinder istället för en tunnel. Anki tappar tyvärr Jolie som tycker att det här hindret verkar roligt att hoppa.
Idealtiden är 30 sek,  Zehera och jag slutar på 34,45. Känner efteråt att det var vårt bästa lopp även om det finns en hel del att jobba med.
Om jag summerar helgen så verkar Zehera hålla och vi kan träna och tävla vidare. Vi får jobba en hel del med vårt samarbete som innebär att jag skall peppa henne , titta och i tid tala om var vi skall göra!

Yazza har fått träna passivitets träning! Med blandat resultat!

Domarna Anne Savioja som kommer att var domare under VM 2008 samt  Kati Wala hade gjort väldigt bra banor med flyt i. Känns roligare med den här typen av banor om jag jämför med de vi tävlade på förra året.

Eftersom vi inte tog en bild under hela helgen så lägger jag in en där det är sommar!
image614


Styrketräning!!

Karin Augustsson var hos Knivsta Brukshundsklubb och berättade och visade olika stretchövningar samt hur styrketräning för hundar kan se ut.
Jag fick många uppslag på övningar som kommer att vara kanon för Zehera och Yazza.
 Bilderna är tagna med mobiltelefonen så kvalitén är inte den bästa.

Cavaletti
image611

image612
image613

Helgen kommer vi att vara i Knivsta och tävla. Jag hoppas verkligen att  Zehera inte kommer att känna av sin skada.

Träning!

Klockan 07.30 var vi ute i skogen.. Solen sken och fåglarna kvittrade, vad mer kan man begära?
Vi höll ett högt tempo och de första tjugo minuterna hade Zehera vikter på bakbenen och fick därför gå i koppel.
När jag tog av dom så fick hon gå fritt. Jag tränade själv lite intervaller  och hundarna tyckte det var kul att springa ikapp med mig. Lovar att frukosten smakade gott!
På kvällen åkte jag till klubben, vi tränade på bakombyten, slalom, kontaktfält samt gungan. Jag släpade gunga till ett bord för att träna. Det är inte lätt att träna gungan själv! Men det funkade..
Snart ser det ut så här!!
image610

I morgon åker jag till Oslo för möten!

Fårhage?

Vilken dag, strålande sol och ungefär 25 grader varmt. Både frukost och middag åt vi ute, jag bara njuter!
På eftermiddagen åkte jag till Wira Bruk för att titta på en hage som jag eventuellt skall ha lite får i.
Wira Bruk är en idyllisk plats i Roslagen.
Träffade Cattis på cafet för en snabb fika innan vi började vår promenad mot hagen. Vi gick en bit efter Roslagsleden i en vacker natur. Det går att köra bil nästan fram till hagen, men i dag valde vi att promenera.
Hagen är störren än jag trodde och ligger avskilt bredvid en sjö. Tyvärr hade bonden bytt ut en del av fårstaketet mot taggtråd så nu måste vi kolla om vi kan stängsla om eller dela av hagen!  Tror inte att jag hinner det i år, så det får nog bli ett projekt för nästa sommar.

image607
image609


Vilket lopp!

Tomas Thiesen i VM..
Titta och njut! Tänk att det ser så enkelt ut!

Vackert!

Nu har vi kommit till den årstiden när jag vill stanna tiden! Någon som vet hur man gör?
I går kväll gick vi 7 km med Marianne och hennes hundar. Zehera var så yster och det lyste i hennes ögon av glädje. Jag märker att hon är piggare och gladare! Hoppas verkligen att hon håller och kan tävla de tävlingar som jag har anmält oss till!
Mariannes lilla Bessie fick inte följa med på skogspromenad.
image601

Har bestämt mig för att skippa tävlingen i Fagersta på lördag så trädgården skall få sig en genomkörare och fiskarna skall få flytta ut i dammen!

image602

I kväll var det kurs för Yazza på klubben. Vi tränade på bakombyten, kontaktfält, staket, tråckling samt en rolig "bana" !
image604

Kurs igen!

Efter en till helg med kurs så känner jag mig lite mätt på kursandet.
Helgen har varit fullmatad med information samt tittande på olika stilar av hopp hos hundar.
Tyvärr är det svårt att förmedla tips samt övningar i bloggen. Om ni är intresserade att lära mer om er hunds hoppteknik ,så rekommenderar jag att  ni går en kurs för Vappu.

image600


RSS 2.0