Söndag!

Varför kan inte hundarna märka skillnad på vardag och helg?  Vi går upp klockan 5.00 på vardagarna och 05.10 var vi ute på promenad i morse! Efter deras frukost gick vi och sov en stund till.
Åkte upp till klubben för att träffa en del av 08 gänget vid 09.45. Vi tog en promenad bort från klubben då det var skotträning mellan 10-11.  Amerikanska fotbollsplanen passade bra som övningsfält. Vi tränade inkallning , gå fint i koppel förbi andra hundar samt kontakt. Crozza var lite loj och inte riktigt på hugget på den blöta planen. Bättre fart blev det i snön bredvid planen.


Några av hennes kompisar, BC Dimma samt Sheltie Naya.
När vi kom tillbaka till klubben var det  dags att flytta hindren till ridhuset. Vi hann med en fika i klubbhuset som Elisabeth hade fixat. Glögg,pepparkakor samt köttbullemackor. Kanon!
När hinderflytten var färdig åkte Crozza och jag till växtförsäljningen och köpte lite julblommor. Det var en hel del att upptäcka där tyckte den lilla valpen. Lovar att vi har haft en ordentligt trött valp i huset resten av dagen.
Zehera och Yazza har fått två långa promenader med stopp på en fotbollsplan, där vi tränade lydnand eller något liknande!
Ja just det, hon vägde 5,7 kg i går.

11 veckor!

I dag är hon 11 veckor.. Tar för sig mer och mer. Riktigt jobbig mot Zehera, hänger i svansen och där hon får tag.
Zehera är så snäll, försöker morra men har inget riktigt tryck i sin ilska så jag måste gå in och bryta.
Yazza kan det här med att kontrollera dåligt uppförande, lyfter på läppen och hjälper inte det så blir det en kraftig morrning. Crozza förstår precis, jag har inte gjort något säger hennes kropp, är så snäll!

Bita i händerna,kläder och var man kommer åt är inte ok, tycker jag. Så nu har vi börjat projekt  "Valpbitning" Målsättningen är att Crozza skall lära sig bithämning (styra sina tänder och vara försiktig med människohänder osv.)
Har en plan med några delmål.

Jag kan inte förstå mig på vår katt Puma . Han måste gilla att bli hårdhänt behandlad av hundar. Först var det Yazza som var riktigt taskig emot honom och nu låter han Crozza göra samma sak. Fast hon är ännu mer hårdhänt och ibland tröttnar Puma som tur är.Det snöar fortfarande!

Yazza väckte mig strax efter 4 och det var bara att stiga upp. Tror attt det var blåsten som störde hennes sömn. Pulsade fram eftersom snöplogen inte hade visat sig. Det var väldigt vackert ute, tyst förutom Zehera som lekte med snön.
Lite stökigt var det i trafiken, ovanligt många bilar. Ingen som hade hört uppmaningen att stanna hemma?
Crozza ville knappt gå på trottoaren när vi var ute på lunchen. I parken gick det bättre.
Hon är duktig på dagarna ligger och sover, leker lite för sig själv och låter mig jobba. Det enda hon protesterar emot är att  jag går ifrån rummet utan henne. Fast hon ser mig och jag är strax utanför så gnäller och ylar hon.
Snön har fallit hela dagen och vi kom knappt upp med bilen till vårt hus och därför bestämde jag mig att ta en promenad i grannskapet. Oj, det var svettigt,  tre hundar i koppel och av dom så är en valp med massor av energi efter den lugna dagen.
Crozza fick träna lite varsågod och att behärska sig när vi kom in. Hon for omkring som ett skållat troll och orsakade total kaos i vårt hus.  När hon blir så uppskruvad så ökar hon hela tiden och är som en busig 6- åring.Fick sätta henne i buren för en timeout ! La ett lakan över buren och hon slappnade av direkt. Passade på att träna lite burträning när hon var lugn.Tyvärr verkar det som snön kommer att gå bort i slutet av veckan!

Vinterland...

Crozza och jag började morgonen med att hämta en sele till henne hos Yvonne. Stackars Yvonne, fick lov att gå upp tidigt för att hjälpa oss! Sedan bar det iväg till klubben för 08 träff. Egentligen skulle vi göra valpspår, men det snöade så vi insåg att det inte var någon bra idé. Vi var 4 st deltagare som hade trotsat vädret, så efter en stund inne fortsatte vi ut på en promenad.
Bessie och Eowyn tumlade runt med varandra.


Crozza närmar sig Hjördis.


 Trött efter 08 träffen.


Efter lunch var det Zeheras och Yazzas tur att få mattes uppmärksamhet.
Vi träffade Marianne och hennes sheltisar vid Domarudden för en promenad.
Det blev en tur på cirka 7 km som vi pulsade upp och ner i terrängen. Det var spår efter vildsvinen i hela skogen men tyvärr inga vargspår. 


10 veckors bild!


Vi tränar ligg, sitt stanna kvar, gå fint i koppel, inkallning..
Hundarna lyssnar varje dag på ljudet av smällare och raketer. Vi fick en CD av vår uppfödare när vi hämtade Crozza.  Väldigt bra att träna hundarna inför nyåret.

Snö, snö, snö...Första snön är magisk för hundarna.
Jag var hos goda vänner i Furusund och vaknade i morse till ett landskap klätt i vinterskrud!
Zehera som var hemma med Therese hade fått fnatt när hon kom ut i snön!
Det är synd att snön inte får ligga kvar utan att det blir slask och smuts, vilket det skall bli redan nästa vecka.

Crozza är 10 veckor i dag och blir mer och mer självständig. Hon håller på att lära sig umgås med katterna vilket inte är så lätt alla gånger.

Hon kan verkligen var on och off. Några av de bästa leksakerna är katternas bollar, hon kan leka med dom hur länge som helst. Till och med somna med en av bollarna i munnen.


Vill inte bli buren!

När Crozza kom till oss ville hon helst att vi skulle bära på henne när vi var ute på promenad.
Det har förändrats jag lovar! Karin A som är vet. sa vid en föreläsning att valpar skall gå 5 minuter per månad som dom är i ålder. Crozza är 9 veckor = 2 månader = 10 minuters promenad sedan vila. Crozza har en helt annan uppfattning. Matte du får lyfta upp mig, men efter en puss eller ett bett i näsan skall jag ner igen. Har ni försökt gå med en sprattlande skrikande valp i famnen? De där vilorna blir väldigt korta.

För första gången har jag en valp som kan hoppa över en måltid. Lunch samt sena kvällsmålet äter bara hon. Och då kan det kvitta tycker den lilla valpen. I dag åt hon lunchmålet, men var så rädd att någon skulle ta hennes boll så den fick göra sällskap med maten.
Använde mobiltelefonen så kvalitén är inte den bästa. Nej, hon har inte mjäll!


08 - gänget..

I dag har Crozza och jag varit uppe på klubben och träffat resten av 08 gänget.
Hon är yngst och minst. Dimma som är en BC är väl den som storleksmässigt och åldersmässsigt är närmast.
Tycker nog att Crozza tog det ganska lugnt, låg en stund i knä, men ville ner på golvet där hon låg och tittade på de andra hundarna. Det hade precis börjat snöa när vi gick mot fårhagen för att träna inkallning. Alla valparna var duktiga och hade fokus på sin matte eller husse. Det märks att Crozza har träffat Marianne och Bessie tidigare. Hon gillar dom skarpt, speciellt Marianne har hon ett gott öga till. 
Efter en stund blev det kallt tycket Crozza och jag höll med henne,så vi  gick mot klubben igen. Det kom ett gäng töltande isladshästar som var lite underliga. Det är en hel del hästar runt klubben och Zehera och Yazza bryr sig inte om hästarna, så jag tänkte inte på att det kunde vara skrämmande. Fast hon skakade av sig det ganska fort.
Trodde att den lilla skulle vara trött när vi kom hem, men där bedrog jag mig. Hon verkade nästan lite uppskruvad och ville ha igång alla för att få leka.


Jaha ,ingen vill leka med mig, då får jag väl sysselsätta mig själv!


Crozza lärde sig vad ordet loss betyder i kväll. Gick lätt,,,

Zehera och Yazza har varit i skogen samt att jag gick ner till fotbollsplanen och tränade lydnad! Ja, ni läser rätt..
Så de är inte bortglömda. Alla hundarna får sin tid på ett eller annat sätt.
I morgon skall de stora hundarna börja hos sin nya dagmatte och Crozza skall presenteras för mina arbetskamrater.


9 veckor!
I dag har det varit full aktivitet. Crozza vaknade klockan 5 i morse men som tur var så somnade hon om efter en tur ut på gården .  Jag tog Zehera och Yazza med mig ut på en lång promenad innan frukost. Crozza fick vara hemma med husse.
Efter att ha gjort en grov städning, gick alla hundarna ut med mig i trädgården. Alla löv har ramlat ner och det var bara att greppa krattan. När löven låg i tre prydliga högar fick Crozza gå in för att ta det lugnt med husse.
Jag och hundarna åkte till klubben för lite träning. Efter en promenad på 20 minuter tränade vi agility samt lite lydnad.
Planerna var väldigt leriga och så kul var det inte att träna på en leråker.
När vi kom hem tog jag tag i hundarnas pälsvård. Ja, även Crozza fick känna på den mjuka borsten.
Zehera och Yazza kammades igenom ordentligt innan de fick ett bad.
Crozza börjar nu mer och mer visa vem hon är! Upplever henne stabil och glad. Duktig på att koppla av men gärna med på allt bus som händer. Yazza tycker att hon är ganska ok ute, men inne får hon inte komma för nära. Crozza läser Yazza väldigt bra och förstår att hon inte skall gå på.
Crozza har börjat bekanta sig med katterna och försökte valla två av dom och lyckades få in dom till mig från hallen! I går kväll hade jag tre hundar och en katt med mig på sista promenaden. Puma älskar hundar mer än katter och tycker att hans matte är så snäll som har tagit hem en till kompis till honom.
Yazza tycker det är ganska skönt att hon slipper Pumas uppvaktning!

Det kan man kalla social träning..

Crozza fick göra premiär på den röda mattan i går!
Jag var inbjuden på ett event. Ville inte missa det så vad gör man? Jo, man tar valpen med sig. Hon gjorde suceé!
Minglade glatt i början och hälsade fint, så folk tyckte hon var en så söööt valp. Sedan tröttnade hon och rullade ihop sig för att sova. När Martin Stenmark började sitt uppträdande fick hon gå ut i bilen för ljudvolymen var för hög.Det syns vad Yazza tycker om valpen?

Nu är hon hemma!

Åkte sen eftermiddag från stan mot Enköping. Crozza skulle hämtas.
Möttes av tre glada hundar hos Sugarwind´s. Efter att köpekontrakt och lite rutiner var avhandlade, satt vi oss i bilen för att åka hem. Vi kom inte så långt! Crozza började gnälla och jag insåg att en paus efter cirka två kilometer var nödvändig. Hon gjorde det hon skulle och lugnet infann sig i bilen.
Crozza fick för första gången möta Zehera och Yazza när vi hämtade hos dagmatte. Det var lite obehagligt  tyckte hon och jag förstår om hon undrade vilka de var...
När vi kom hem talade hon om att - visserligen är jag mindre än er nu, men vänta bara.. Hon morrade åt dom och de brydde sig inte om henne.
Allt har gått över förväntan, äter och dricker och däremellan har hon gjort det hon skall ute. Jag vet att första dygnet är valparna ofta rumsrena, men att när de blir lite mer hemma glömmer att det är ute man gör saker som kissar.

Hon lyssnar på sitt namn och kommer glatt springande när vi ropar.
Susanna måste ha tränat henne. tack för det!
Kastade iväg hennes leksak för att jag ville se vad hon gjorde. Hon hämtade och kom tillbaka till mig med den.
Duktig Crozza.


Debut!

Det kan man väl kalla det Yazza och jag har gjort i dag. Tagit våra första stapplande steg på lydnandsplanen.
Tack Emma och Frida för alla era värdefulla tips på hur jag skall komma i gång med vår träning!
Fast det var en av de grinigaste dagarna på länge spred ni värme runt er...  Duktiga instruktörer är ni! We likes YOU, Yazza och jag.
Kommer aldrig att glömma ta vänster benet först....
Fars Dag har det varit och hos oss lagade far i  huset maten, så det var bara att sätta sig till dukat bord med barnen när jag kom hem.
Trött Yazza efter en intensiv dag!


Fick e-post från Louise i veckan. Hon föreslog att vi skulle bilda en valpgrupp. Louise skrev "att nu när det är så många valpar i klubben så kunde vi väl träffas i gång i veckan och umgås och snacka valp/unghundsproblem och lösningar med ett gäng kompisar i samma sits. Och även ha med valpen för social/ passivitets träning. Kanske kan vi  promenera och träna tillsammans oxå!! Det vore ju kul om vi nådde våra mål tillsammans. För alla är vi väl ägare till en ny stjärna!? "
Mycket fint initativ av henne tycker jag! Läste i Louise blogg  att hon hade kollat vilka raser det var på de nya valparna /unghundarna i "vårt" gäng och kom fram till följande,6 bc, 2 aussi och 2 sheltie och 1 Irländsk terrier(Rätt)?
Så nu blir det rakt in i het luften för Crozza. På söndag skall det tränas inkallning!
Bilderna kommer från Sugarwind´s kennel.
Crozza 8 veckor.


En bild!

På Sugarwind´s A Little Wannabe= Crozza.

Hon har nu klarat av vetrinärsbesiktning samt ögonlysning.
Så här säger Susanna (Uppfödare): "Så hos veterinären idag var det ett gäng valpar som slocknade en efter en på golvet i undersökningsrummet. Ja de hann ju charma personalen och dra fram lite lämpliga leksaker först förstås.  Den sista upp på bordet var Crozza, helt medvetslös blev hon undersökt, inte ens ögonen gick att hitta!"

Egentligen är det dags på lördag att hämta hem det lilla trollet. Men eftersom jag har två tunga jobb dagar i början på nästa vecka, så får hon stanna några dagar extra. Vill ju inte lämna bort henne till någon annan direkt...
Skall bli spännande att se vad hon tycker om den stora staden då hon kommer att vara med mig på jobbet. Det funkade/funkar kanon med Yazza och Zehera, så det går nog bra med Crozza också.
Mina arbetskamrater längtar efter den nya valpen...


Tina och jag och 4 st hundar gick spåret uppe på Domarudden i dag.
På söndag skall Yazza få träna lydnand för Emma och Frida.

Höst!

Lite bilder från en fin promenad i månaden november.


Undrar om det var vildsvin Yazza fick korn på.
Det är massor av vildsvin i skogen där vi brukar gå!Ella hade tur som var nere från Luleå och hälsade på!

Crozza är på väg !!!

Mot nya mål!

Snart landar hon hos oss!

Den här blicken säger allt!

Alla bilder kommer från Sugarwind´s hemsida.
Det finns en helt underbar hane kvar!


RSS 2.0