Oj, oj. vad tiden går!

Jag kan tycka att det är lugnt på hundfronten, för att inse att mot en "normal hundägare" så händer det nog en hel del... 
Förra veckan var det simning, klippning, agilityträning, workshop, skogspromenader..


Har bestämt mig för att ge lydnanden en chans... Har insett att om vi skall hålla på med spår, så behöver vi kunna lydnanden också!
Yazza älskar att träna och bli belönad. Marie har lovat att vara vår personliga coach. Emma vill träna tillsammas med oss. Marianne kommer att ta sitt "ansvar".... Vilka vänner jag har.. Det kan ju inte gå fel!
Så nu skall jag goggla och läsa på vilka moment vi skall träna på!

Simmat!

Det var länge sedan hundarna simmade. Sist var i sjön vid Dommarudden, när Tina och jag stod och skallrade tänder,14 grader har jag för mig att det var. Kan ju konstatera efter dagens pass att hundarna tycker det är bra mycket roligare att simma ute... Efter en stund hittade Yazza tillbaka till hur hon skulle simma. Från början var det högt huvud och en massa plask med frambenen. Men nu skall det simmas en gång i veckan för att hålla hundarna i bra kondition. Vi åker ju till Hundkuranten som Camilla äger. Andreas och Camilla lärde jag känna genom hunderiet, de har egna pumisar som de tävlar med och ställer ut. Med bra resultat!! Deras tik Grissla har fått valpar, första kullen i Camillas kennel, Camms kennel. Vet att det finns en hane otingad. Är det någon som är intresserad av pumi så kan jag varmt rekommendera Camilla och hennes uppfödning.
Bilden visar en av valparna. Ha,,, samma blick som Yazza hade, nej jag menar har när hon blir sur!!


Helgen slut...

Just nu händer inte så mycket..
Jobb och mest promenader med hundarna.
Sen fredageftermiddag var vi en sväng till klubben. Tränade slalom med Zehera och kontaktfält fick Yazza nöta på.

I går var det KM men vi deltog inte. Frida, Therese bästa kompis hade möhippa så jag var med den första delen..
På kvällen träffades ett gäng agilityfantaster hemma hos mig för att äta lite mat och titta på film. Gästerna hade köpt egna pizzor ,själv föredrog jag en krabba. Så mycke film blev det inte, tittade på Malins samt några andra lopp från VM samt lite laglopp från Borlänge. Trevligt som attan var det!
I dag träffade jag Micke, Nathalie och lilla Lior på Domarudden. Fikade och umgicks några timmar.
Bilden från i somras!

 
Fick sms från maken som befinner sig i Turkiet, allt toppen, 30 grader varmt.. Ja ja,, vissa har det bra.

Vi tränade idag!

Efter att varit mest borta under veckan längtade jag efter att träna med hundarna.
Vi åkte upp på klubben och körde ett intensivt pass på 30 minuter delat på två hundar. Inga långa pass men det var bara vi som tränade och med uppvärmning samt nedtrappning blir det cirka 1,5 timme.
Yazza fick träna kontaktfält,  hon är riktig duktig på sin nosdutt på balansen. Hon fick också för första gången springa över A-hindret. Inga problem att springa över, men hon stannade inte för sin nosdutt.
Zehera tränade slalom samt gungan. Ställde burken med belöning efter gungan och hon sprang hela gungan,,, Hmmm!

I morgon har vi slalomkurs för sista gången med Malin.


Tro det eller ej!

Det här skall Yazza och jag deltaga i! Skönt att jag inte är sämre än att jag kan ändra mig!
Yazza!

I tisdags var det dags för besök på Strömsholm igen. Yazza hade tid hos Lennart för uppföljning.

Lennart Sjöström

Medicinsk Chefveterinär

Diplomate European College of Veterinary Surgeons.
Överveterinär Kirurgi.

Ortopedi.
Neurologiska sjukdomar.
Anestesi

Specialist i Kirurgi
Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.

Fick en fråga direkt av Lennart. "Det här med agility är det på skoj för dig?" Svarade att Yazza skulle vara min nästa tävlingshund! Fick till svar att det skulle hon nog inte bli eftersom hon har spondylos/artros samt en nerv som är i kläm visar det sig. Nerven var nytt för mig. Spondylosen/artrosen är måttlig och det gäller att det inte blir värre. Spondylos är en ryggförändring som orsakas av inflammation i diskernas yttre zon. Den  medför pålagringar framför allt mellan och under kotkroppar.
 Vi fick börja med att gå i den långa korridoren för att visa Yazzas steg och hur hon använde sina ben! Det var skillnad mot förra besöket då hon inte använde höger bakben, nu gick hon helt korrekt. Sedan var det dags att gå upp på bordet för att Lennart skulle känna på henne. Det gick inte alls, hon blev alldeles stel och hård i musklerna av spänning. Så det blev en spruta i direkt i muskeln för att hon skulle bli avslappnad. Hon hatar det, gör riktigt ont tycker hon. Efter 15 minuter hade medlet verkat och det var dags för undersökningen. Lennart undersökte henne ordentligt och allt kändes bättre än förra gången vi var där. Då visade hon tecken på smärta fast hon var sederad.
Vi kan nu börja upptrappningen av hennes träning och motion. Hon får långsamt öka promenaderna , vi behöver inte gå på slät mark utan kan ge oss ut över stock och sten. I lagom dos givetvis. Hon får vara lös igen och kan efter uppvärmning få springa lite. Hon kan få ta en tunnel eller två och träna lite kontaktfält för att få göra något som hon älskar. Får inte hoppa i dagsläget och inte träna någon slalom.
Det kändes riktigt skönt att åka hem med de positva orden från Lennart.
Tänk för några veckor sedan fick jag från annat håll rådet att avliva Yazza,,,,
Nu tror jag inte att sista kapitlet är skrivet gällande Yazza, men jag väljer att tro på Lennart och hans diagnos.


RSS 2.0