VM...

Kom till Helsingfors på fredagskvällen. Var fortfarande rejält förkyld så att gå ut var inte aktuellt.
Lördag morgon ringde klockan 06.00 finsk tid. Var i hallen starx efter åtta och började titta på small.
Det är lite tris tycker jag att variationen på raserna är så dålig. I small var det 57 st Shetland Sheepdog, den rasen som kom på andra plats var Parson Rusell terrier, 8 st.
I medium var det 54 st Shetland Sheepdog och på andra plats Wels terrier, 4 st. I large var det 130 Border collie och på andra plats Belgian Shepard Dog, Malinois, 8 st. Trist!!! Ingen pumi!! Det var faktiskt 6 st BC i medium...
Den hunden som gjorde mest avtryck var en BC i medium som heter Dizzy. 
Vilken hund,,Både Malin och Jenny och även andra i det svenska laget gjorde bra ifrån sig under lördagen, så jag såg fram emot loppen som de skulle springa på söndag.
Vi mötte upp Malin och Arwen när tävlingar på lördagen var färdiga och tog en skön promenad till hennes hotell.
Middag och sedan var dags för mig att åka till mitt hotell.

Eftersom hopp+ agility räknades ihop gällde det att nerverna skulle hålla för våra tävlande.
Åsa med Erik gjorde ett kanonlopp och slutade på en tredje plats totalt i small.
Anna och Tilda kom fyra i medium. Också en stark insats.
Tyvärr diskade sig både Malin och Jenny i det avgörande agilityloppet.  Men de hade gjorde bra ifrån sig i de andra loppen och det är ju så på ett VM! "Vinna eller försvinna"  Vissa av filmerna har Fanny Gott filmat. Jag har inte hunnit redigera mina filmer på bl.a Malin ännu.

Här är Åsas och Eriks lopp.Här är Jenny och Elvis finallopp!

Här är en annan duktig förare och hund!
Susan Garett med Encore.

 

VM i agility!

I morgon sätter jag mig på planet för att åka till Helsingfors.
Velade fram och tillbaka om jag skulle åka eller inte. Kom fram till att är det någon gång jag skall se VM live så är det nu.
Både Maliin och Jenny är med i det svenska landslaget.
Fanny Gott har tittat på träningen idag. Se här


En dag på jobbet!

Så här kan man också ha det på jobbet.....

Har varit i Barcelona på konferans!
Härligt väder, runt 27 grader varmt.Det var fest i Barcelona,,, Massor av olika aktiviteter. På Ramblan möttes olika grupper som spelade trummor upp. Ljudet var bedövande.


Vi gick en tur på fyra timmar med guide. Tittade på olika stilar inom arkitekturen.
!


Som vanligt var det en hel del nattliv!
Galna arbetskamrater jag har!

Dagarna bara går!

Tur att hundarna har bra off knapp!

Det är lite lugnare med aktiviteter just nu!
Jobbet tar en hel del tid och agilityträningen ligger nere.


Så var det måndag igen!

Helgen kan beskrivas så här!
Inget regn! Roliga banor! Trevliga tävlande! Många skratt! VILKET GÄNG!
Så kan vi lägga vår andra officiella tävling till historien. Skall inte fördjupa mig i detaljer, men kan bara säga att det är så mycket lättare när alla drar åt samma håll! Kedjan är inte starkare än den svagaste länken!

Svag kände jag mig däremot själv! Mådde dåligt redan på fredagen och undrade för mig själv hur jag skulle fixa att vara  att vara funktionär samt tävla hela helgen. Och det finns inte på världskartan att jag skulle kasta in handduken!
Men bricanyl gör susen...
Tävlandet gick väl så där! Vet faktiskt inte hur jag placerade mig!!  15 fel i ett lopp och fem i ett annat... Ber att få återkomma med mina resultat. Kan konstatera att Zehera och jag bör träna slalom en hel del...
Det finns några ögonblick som jag inte glömmer...
Bl.a Marie och Divas lopp.. Cert blev det där! Grattis i massor. Yvonnes min när jag plockade ur hennes pris och hon blev utan! Men Lifa löpte ju och deltog inte i lagloppet!Innan loppet!


Hundarna i 6-fotingarna!


Nu blir det en paus för laget...


I helgen har vi tävlingar på klubben!

Så det blir en helg blandad med funktionärsjobb samt eget tävlande!
Ingen sovmorgon!.... Men det gör inget, för det är så kul att vara med hela gänget...
Hade fått mail i morse från Yvonne vår tävlingsledare, att hon skulle lägga in 6- fotingarna men hade ingen anmälan från oss! Fy på dig Tina!.. Tror att vi skall byta du och jag! Du får bli ankare så tar jag hand om ansvaret för laget!  Hihi.....
Bild från i vår tävling i somras!


Kvällarna i veckan har tillbringats i skogen! Har lagt lite enkla spår till Yazza för att se om hon är intresserad av att jobba med nosen. Och det är hon! Väldigt intresserad. Kommer att ta hjälp av tre personer runt mig för att lära mig spårandets hemligheter! Marie, Tove samt Emma. Så nu vet ni tjejer!
Men det dröjer innan jag har en helg ledig, så ni kan förbereda er ordentligt!
Nästa helg kommer jag att vara i Barcelona och helgen därpå i Helsingfors för att heja på världens bästa Arwen och Malin!

Helgens tävlingar...

Regnet hängde i luften när jag tillsammans med Zehera åkte till Upplands - Väsby på lördag morgonen.
Agilitybanan hade några fällor och svår slalomingång!  Men det var inget problem för oss... Vi kom inte så långt som fram till slalomet.  Diskade oss på andra hindret. Bana började med ett hopphinder följd av en tunnel där hunden skulle in i den bortre ingången. Jag tyckte att jag visade Zehera tydligt vad hon skulle men det tyckte inte hon. Hon sprang bakom ryggen på mig och tog fel ingång! Ridå!
Inför hopploppet hade jag bestämt mig för att belöna henne om hon tog hela slalomet. Vi har börjat träna självständigt slalom och som ett brev på posten har hon blivit osäker och går ur näst sista poreten eller stoppar innan hon skall gå in.
Hon tog slalomet fint och jag belönade= disk.

Regnet öste ner och det var två blöta figurer i bilen hem.
Hade bestämt mig att gå till fåren med Yazza när jag kom hem så det var bara att byta kläder och hund och ge sig ute i regnet igen. Men vi lever ju i Sverige och får tåla lite regn!
Yazza har inte vallat på ett år och var inte tänd. Ganska ointresserad, gick mest och åt fårskit.  Jag hade henne i lina och hon fick fösa fåren långsamt framåt. Skall prata med Strömsholm när vi skall dit nästa gång om hon kan valla! Gäller nog att hon lär sig ta det lugnt om det skall fungera! Inga pumiryck!

Lördag kvall kom Wilda för att sova hos oss. På söndag var det lagtävlingar på Ekerö och Marianne jobbade natt så planen var att Kjell skull tävla med Wilda.
Det var som om Wilda hade alltid bott hos oss. Gick och lade sig i  en korg och verkade trivas bra. Katterna var lite äckliga tyckte hon. Puma trodde nog att Wilda var där för honom...
Vi kom i tid till Ekerö och slapp stressa med tältet och rastning av hundar. Kjell kom däremot inte i tid...
Som tur var så hade Malin kommit och kunde tävla med Wilda istället..
Vi kom fyra i agilityloppet och femma i hopploppet.
I agilityloppet nollade Malin och Tina, Zehera och jag nollade fram till näst sista hindret som var ett långhopp. Det stötte hon till så det blev en rivning.. Då undanslapp jag mig ett "skit också"! Zehera brukar aldrig riva...
I hopp loppet nollade Anki och Jolie,,, De hade ett snyggt snabbt lopp! Det var det roligaste på hela tävlingen att de nollade. Tina och Nixxa nollade, de börjar bli stabila. Malin och Wilda sprang felfritt fram till näst sista hindret som Wilda sprang förbi! Zehera krånglade i slalomet så vi fick 10 fel!
Att tävla i lag är roligt och jag märker att Zehera taggar igång lite mer när hennes "lagkompisar" startar före!
Är det här något att träna på i vinter?

Hund på studsmatta
Hund på studsmatta

Puma!
Puma är en av våra katter.
Han är en Bengal F2. Här kan du läsa mer om bengaler.
Han kom till oss från Island när han var ungefär 7 månader.  I dag får man inte importera Bengaler tidigare än F5.
Vet ej vad han har varit med om på Island men det var en riktigt rädd katt som jag hämtade. Han vågade inte gå över ett golv utan sprang runt väggarna.
När vi skulle kastrera honom fick vet. komma till oss. Så han är kastrerad på vårt köksbord.
Nu går han ut och in som han vill. Om dörren inte är öppen så jamar han väldigt högt och påtalar att han vill in. Puma pratar hela tiden och ibland får man be honom att vara tyst eller försöka lista ut vad han vill! Oftast är det mat han vill ha. I bland kan han ge mig en snabb puss när jag utfodrar honom.
Puma gillar våra hundar väldigt mycke. Yazza "gnager" på honom och han tolererar en hel del.Sköna promenader!

Vi tillbringar så mycke tid som möjligt i skogen.
Svampen finns där, bara inte där vi går!
Yazza går kopplad och har nästan accepterat att inte få vara lös. Hon kan få ett ryck och vilja busa med Zehera när vi är på väg tillbaka mot bilen.

Malin är bortrest så vi har haft Arwen med oss på skogspromenaderna.  Hon smälter in i flocken och bara är! Underbar hund, henne skall Malin vara stolt över.


RSS 2.0