Häftig Bild!


Foto: Yvonne Höglund

Söndag!

Vi började på en åker och det var spännande att se lite tydligare hur en hund som spårar jobbar och inte jobbar! Var en hel del sorkar som hade sina hålor på åkerna vilket var mycket intressant tyckte hunden.

Foto: Yvonne Höglund
Vi forsatte till nya marker på slingrande skogsvägar.
Crozza fick 2 till motivationsspår. Vi utökade längden samt liggtiden! Det blev också en vinkel på slutet.

Sista spåret skulle jag själv hålla i linan. Mackan tog hand om Crozza när jag gick spåret, 100 meter, vinkel 50 meter. Som avslut hade jag pinnen. Gick runt ,tog Crozza från Mackan. Selade på och visade henne riktingen och hon for ut som en kanonkula. Nosen var inte riktigt med, samt att hon var lite konfunderad varför jag höll i linan!! Jag stod helt stilla och väntade på att hon skulle hitta spåret. Vilket hon gjorde, inget problem med vinkeln samt avslut! Duktiga Crozza,,,,
Blev rekommenderad av Kurt att träna motivationsspår 2 - 3 gånger i veckan. Samt börja träna "plocke pinn"! Fick även Kurts telefonummer  ifall jag behöver råd på vägen!

Inte lätt att försöka samla och ställa upp ett gäng ystra aussie,,,

Foto: Yvonne Höglund

Spår i skogen!

Sitter och väntar på bilder från vår helg! Nu lever inte alla människor i mitt tempo så jag lär få vänta ett tag till.

I fredags åkte jag och Crozza på spårläger som svenska australian shepherd klubben hade annordnat. Kan inget om personspår, men ser det som en utmaning att lära mig.
Instruktör var Kurt Lindfors. En ikon inom spår och hunderi. Lärare i hundtjänst, pensionerad bruks, lydnads och bevakningsdomare, samt CA-kontrollant. Har själv tävlat SM i spår 5 ggr och vunnit en gång, samt kört upp tre SBCH. Idag har Kurt en Bc men har tidigare haft Schäfrar. En helt underbar människa med massor av ödmjukhet och humor.

Fotograf Yvonne Höglund
Vi började vid 7-tiden på fredagskvällen med middag samt att Kurt gick igenom vad hundarnas förare ville jobba med.
För Crozza och mig gällde det att få verktyg så vi kan fortsätta träna här hemma. Efter många glada skratt , god mat samt fika åkte Crozza och jag till vandrarhemmet för lite sömn.
Lördag morgon intog vi de dammiga skogsvägarna för att möta upp Kurt. Han hade förberett spår för att hund samt förare skulle få träna på de individuella önskemålen. Crozza och jag fick "motivationsspår!
 Mackan  var den som fick den stor äran att hålla i linan när Crozza skulle spåra upp matte.

Fotograf Yvonne Höglund
  Vi la ut sele och lina på marken, Mackan hade Crozza i kopplet. Jag ställde mig vid selen och tittade ut mot den riktning som jag skulle gå. Tittade inte på hunden! Sa Crozzas namn en gång. Mackan tog bort Crozza så hon inte såg var jag gick. Jag sa Crozzas namn två gånger och började gå. Ungefär 100 meter bakom en sten rakt fram la jag mig ner. Så fort som jag hade försvunnit bakom stenen selade Mackan på och Crozza gjorde debut i spårskogen. Hon kom forsande med stor glädje och lekte glatt med pinnen som jag hade i handen.
Vi hann med ett till motivationsspår innan vi åkte till en sjö för korvgrillning.

Fotograf Mackan Fredriksson


Crozza har ännu inte kommit på det här med bad.

Efter en skön vila så var det dags för skogen igen.
Hängde på Lennart Roos och hans duktiga aussie på ett spår. Lovar att det gick fort upp och ner i terrängen. Var så svettig och anfådd och insåg att konditionen måste jag göra något åt.

Crozza och jag gick totalt 3 st "motivationsspår på lördagen. Svårigheten stegrades lånsamt för henne.  Hade en nöjd hund när dagen började närma sig sitt slut.. Så nöjd så hon rullade ihop sig mitt på grusvägen och sov.
När vi kom tillbaka vid 6-tiden på kvällen till klubbstugan var hennes trötthet borta. Hon lekte både med Kurts hund och Mackans valp. Efter middagen hade vi genomgång av hur terrängen samt vinden påverkar spåren. Väldigt intressant, men ögonen ville bara sluta sig. Det var inte bara hunden som var trött!
Fortsättning följer....


Ny vecka!

Då är helgen över igen!!  Och jag hann inte slappa den här helgen heller!
Fredag var Fanny Gott hos oss på klubben och pratade samt visade hur Running Contact kan läras in samt utföras.
I  Maries blogg  står det mer om ni vill läsa om vår eftermiddag.
Lördagen passerade med en väldig hastighet! Det vanliga som skogspromenader och städning. Åkte till Arninge för att köpa presenter till dottern som fyller år 26 april. Men hennes mamma är som vanligt på kurs, så firande får ske en vecka tidigare. Vi mötte upp son med flickvän samt dotter på Vaxholms hotell. En trevlig middag med utsikt över hamnen i Vaxholm.
Söndagen har vi tillbringat i fårhagen med att klippa taggtråd, borra hål för stolpar, mäla samt slå ner nya stolpar. Ja, det fick Daniel och Simon göra! Kan inte förstå varför??? Lovar att Crozza var trött på slutet av dagen! Det tar på krafterna på en 7- månaders valp att vara ute hela dagen samt umgås och leka med  de andra hundarna. Hon var mest med Ozz men på slutet var matte kanon!
Crozza och Zehera leker!

Påsken slut!

Nu är våra lediga dagar över,,,
Det har varit helt underbart skönt! Solen har visat sig från sin bästa sida...Långa skogspromenader innan en lång frukost som nästan har blivit brunch!!  Släpkärran full med jord som har forslats ut i rabatterna. En tur till Borlänge samt familjemiddag med barnen.
Har avslutat på bästa sätt i dag. Tränade Crozza mitt på dagen och pumisarna på kvällen.
Crozza fick träna torrhandling, sitt stanna kvar, platta tunneln, däcket samt drag över hopphinder! 
7 månader idag!
Nu har vi dragit igång vår måndagsträning. Tre olika kombinationer och som avslut en bana. Som jag stod över då det var ett bra tag sedan Zehera och Yazza tränade agility. Yazza den lilla "råttan" lyckades trassla sig ur selen och kom rusande när Zehera tränade en kombination! När jag pratar om råttor så har vi precis haft "mus" jakt här inne... Någon av katterna har tagit en en liten söt mus.  Nu är den ute igen, men det är lite pyssel att fånga de små snabba varelserna!

Fårägare!!

Nu är tack vare Åhza, sex pälstackor som är födda mars-april -08 inköpta. Tack Åhza för ditt jobb!  Nu börjar arbetet med att färdigställa hagen och det skall bli så roligt! Ser verkligen fram emot att fåren kommer i månadsskiftet april/maj.


Lite tänkvärda ord!


Ta dig tid att lyssna på de här tänkvärda orden från
 Susan Garett!
Träning!

Sista gången på Crozzas kurs i söndags. Malin är en helt fantastisk instruktör och inspiratör! Tror att vi alla känner oss fyllda av lust att träna våra unga adepter. Vi gick igenom hur man kan träna gungan, kontaktfält samt slalom.
Tina och jag jobbade i par och det är så kul att se Naya. Så orädd och villig att testa det mesta.
Provade också Malins båge som hon har gjort. Crozza fattade först inte att hon skulle böja sig och gå igenom,,, Testade allt möjligt som att gå runt, bita i den och försöka flytta på den...
Efter kursen så var det sektormöte i agility. Så det blev en lång eftermiddag på klubben.
Måndag var jag egentligen ledig men åkte på att jobba en stund på morgonen efter vår skogspromenad.
Träffade Tina på klubben vid 11-tiden. Märker att det är lite mycket att hålla rätt på med 3 st hundar vid agilityplanen.
Efter träningen åkte vi till Haninge så Camilla kunde fixa till pumisarna.

Upptäckte på söndagen att Crozza hade ett bakslag när det gäller skälla på andra hundar. Hon fortsatte i samma stil på måndag så jag bestämde mig för att ta bara henne med upp till klubben på kvällen.  Vi hade tur, för det var en träningstävling i lydnad och många hundar där. Hon skötte sig riktigt bra och det var en trött hund som kom hem.

Vi får nog be vår fotograf att följa med upp på klubben snart.!!!!


Har idag varit på sista organiserade träffen i lydnadsgruppen.
Vad jag blir väldigt imponerad av i vår klubb just nu är alla hjälpsamma och positiva människor. Upplever en helt annan atmosfär och öppenhet över "gränserna"!
Summering av Yazza och våra lydnadserfarenheter. Hon vill jobba, kan gå i "döden" för belöningen. Behöver coola ner sig och lära sig koppla av!  Jag får se hur vi fortsätter.

Sista bilden har jag lånat från Tinas blogg. Snacka om övervikt på sheltisar!
Yazza, Zehera, Crozza, nu blir det svårt...Nixxa, Wilda, Bessie och Naya...
Vilket gäng!

Sol, sol,,,

Dagen har bjudit på sitt allra bästa väder! Oj ,vad jag njuter. Lånkalsongerna har inte åkt av ännu men överdragsbyxorna är av den tunnare modellen. Och om jag förstod det rätt så var det fler än jag som var välklädd?
Tina, Marianne mötte upp på klubben för lite träning. Malin var redan där och lite senare dök Thomas upp.
Känns som alla kommer ur sina hålor när solen kommer fram. Crozza fick börja på agilityplanen och Yazza placerades i buren och Zehera utanför!  Tränade däck, tunnlar, torr handling samt med hjälp av Tina som skålvakt lite framförbyten.
Dags för Crozza att gå in i buren och Yazza att komma ut. Crozza förde ett herrans liv och mer burträning är det som gäller för henne.
 Yazza tränade 4-portar slalom först. Sedan hjälpte Marianne mig som skålvakt  när vi tränade hela slalomet.
Tränade även kontaktfält och upptäckte att Yazza tittar väldigt på mig och väntar på vad hon skall göra. Något som vi får träna bort. Nu har vi fått hem vår fina balans så vi kan träna lite varje dag.
Zehera fick träna slalom och lite fartträning!
Sedan tog vi alla hundarna på en tur i fårhagen. 4 st sheltisar, 2 pumisar och 1 aussie. Vilken flock! Crozza skötte sig riktigt bra och busade bara lite med de mindre hundarna!
Premiär för grillen idag....Äntligen!


Tre som njuter av det vackra vädret!


RSS 2.0