Med husse!

Husse är ju den som står för fotograferingen i vår familj. Jag filmar! Letar ny kamera men har inte bestämt mig ännu. Det är lite svårt att bestämma sig när det kommer ut nya modeller var sjätte månad, samt att priset sjunker efter ett tag på modellerna. Det var en parantes!...
Nu är det så att husse är hemma med ett misstänkt diskbråck och i dag var Crozza hemma med honom. Pumisarna var hos dagmatte. Därav nya bilder på den lilla! Husse har lyckats fånga hennes personlighet tycker jag!
Alltid glimten i ögat! Samma glimt som Yazza har! Något som jag faller för!Har beställt en "liten" balans av Mats....
Det är Mats hund Basse som står som modell!
Här kommer vi så småningom att träna kontaktfält för Zehera och Yazza.
Om det blir running för Crozza så får den här balansen vänta ett tag!

Äckel päckel...

Känsliga människor kan sluta läsa nu...
Hur äckliga kan vuxna människor vara? Är det nödvändigt att göra sina behov där massor av människor vistas?? Var ute och gick i kväll i ett av våra ellusspår. Vi hade en skön promenad utan en människa så långt ögat kunde se. Det var rena isgatan så inga motionärer kunde jogga. Jag har som tur mina icebugs,,,
När vi nästan var tillbaka vid bilen försvann Crozza in i skogen, efter en stund ropaqde jag på henne och hon kom glatt springande,,, Hon stank av avföring och det var inte från något annat djur. Nu ligger hon här och "rapar"  något fruktansvärt!!  Det dröjer innan jag besöker det elljusspåret igen!
Annars har vi haft besök av en inkräktare på kontoret i två dagar tycker Crozza. Hon har varit mycket förnärmad över att Vilma har varit i rummet bredvid! Vilma är en Weimaran och en stor hund och gillar inte tikar. Valpar kanske funkar, men vi har inte vågat chansa. Crozza har protesterat med skall och min kollega Jocke undrade om hon var i målbrottet?
Hur kan någon så söt, lukta så illa?


Har börjat bestiga berget med att träna stå inför utställning... Försöker tänka att det är de små stegen på vägen som är resan!  Upptäckte precis att jag har missat att anmäla mig till utställningen i Sollentuna.  Anmälningstiden gick ut i går! Tror det kallas förträngning?!

Dessa underbara kamrater!!

Nu är helgen slut igen. Går så fort, vips så är det söndagkväll!
I går var jag och Marie ute på en lite promenad. Ni kan läsa om den här! Vill bara säga att Marie är en duktig person på mycket men det finns en anledning till att jag vill ha GPS:en med!
Efter en lunch hemma var det dags att gå ut med Crozza. Gick verkligen ut i skogen med henne, inga stigar utan upp och nedför berg. Ville se hur hon löste lite olika svårigheter i skogen. Om hon var huvudlös eller kopplade på lilla hjärnan!
Kan säga att det gick utmärkt. Hon är duktig att kolla var jag tar vägen och håller god kontakt utan att var slickad vid mina fötter.
I dag åkte vi till Enköping för att gå på vår kurs i  förberedande valpagility. Vi tränande balans, 8:an samt stanna kvar.
Jag har ju bara tränat sitt stanna kvar, förstår nu att jag bör börja träna ligg stanna kvar samt stå stanna kvar. Som jag tror kommer att kräva mest träning.
Sanna var så snäll och filmade.


Kvällen har jag tillbringat i ridhuset. Både Zehera och Yazza har tränat lite kombinationer.
Yazza har ju inte tränat gungan sedan i våras men kastade sig upp den utan några rädslor. Fick ta hjälp av Tina för att få någon kontroll på allt!  Zehera fick träna på bakombyten och det gick riktigt bra när vi har fart,,, Kommer jag för nära henne så stannar hon!

Svanhopp eller magplask?

Vilket var det Crozza gjorde i dag?
Zehera och Yazza skulle simma och givetvis var Crozza med!
Hon sprang runt bassängen och lekte med en boll och trivdes med livet.
Zehera kämpade med att simma runt. Helt plötsligt när jag har Zehera intill kanten för att vila, springer Crozza upp på rampen och tar sats och gör ett riktigt fint hopp.(Blir nog bra på att hoppa)! Det var minst en halvmeter mellan rampen och bassängen. Landar med ett plask mitt i bassängen.. Jag släpper Zehera och hinner tänka, simma hund, simma! Hade ingen lust att hoppa i och dra upp henne. Hon simmade in till kanten och vilken tur hon hade selen på sig. Drog upp henne och hon var helt paralyserad. Stod helt stilla och bara stirrade på mig. Jag skrattade gott åt henne och gav en godis. Det här är så typiskt Crozza, totalt orädd för vissa saker medan andra som tanter med rullatorer är bland det äckligaste som finns.

Annars roar hon sig med att försöka sno mat just nu. Helst upp på bord. Försökte sno min macka som jag hade på skrivbordet. Ni vet ,snabb lunch så hunden hinner få en lång promenad. När jag skulle rädda mackan så välte yoghurten över min mobil, miniräknare och en massa papper. Sensmoralen är " ät aldrig lunch vid ditt skrivbord!" Och absolut inte om Crozza är i närheten!!!


Yazza tappar en hel del päls och jag kan se huden på vissa ställen.
Hon kliar inte och verkar pigg. Jag får avvakta lite och se hur det utvecklar sig.
Såg att den här tiden förra året var vi mitt i slalomträningen....

Vad har du gjort i helgen då?

Frågade min dotter i dag när hon ringde!
Ja,, på lördagen gick jag 7 km med Zehera och Yazza tillsammans med Marianne och hennes sheltis. Efter det så träffade Crozza och jag Dimma,  som är en helhäftig BC, samt hennes husse Tomas för en promenad i skogen! Vi passade på att träna lite inkallning också!
På söndag var det 08 gruppen mellan 10-12. Vi träffade söta Vieux som är den senaste tillskottet i vår grupp.


Sedan städade jag! Åkte till klubben på ett möte klockan 17.00. Direkt därifrån till ridhuset för agilityträning med Zehera och Yazza. Oj sa dottern... Snabbt tillade jag att det är så roligt och avkopplande med hundarna!
Försvinner vettet när de byter tänder??


Det känns så just nu! Eller är det att Crozza börjar upptäcka att hon "kan själv"?
Hon är fortfarande lika gullig, glad, pussig, kramig, men har en stor egen vilja! Det är härligt att börja lära känna sin hund lite mer.
Hon bråkar en hel del med katterna. Det är inte bara hennes fel, då en av katterna retas ordentligt med henne. En dag jagade han henne med tassen beredd...

I går var det valpkurs på klubben!
Förbudsträning stod på schemat. Vi skulle lära våra valpar vad ett nej betyder...  Ett snabbt nej och om hunden lyssnade, massor av beröm och belöning! I koppel gick det riktigt bra. Lyssnade bra på mitt nej! Sedan skulle valparna vara lösa! Crozza snodde hela tallriken i första försöket. Vid nästa tillfälle gick hon inte fram till tallrikarna, utan sänkte ner kroppen och började cirkla runt, såg ut som en BC, men var okontaktbar. När jag drog iväg ifrån henne över planen släppte blockeringen! Det såg verkligen ut som att hon vallade tallrikarna!

En annna sak som jag tränar på är att hundarna skall kunna vänta på sin tur!
Läste ett inlägg på Eva Bodfädlts blogg hur man kan träna sina hundar för att lyckas!
Hundarnas husse undrade vad jag gjorde när armarna gick som väderkvarnar!
I dag var det andra gången och efter en liten stund hade både Yazza och Crozza fattat vad det handlade om. De låg lugnt och väntade på sin tur.
Nästa gång skall jag resa mig upp för att göra det lite svårare.


Bilden är tagen när hon var lite yngre och "snällare" mot katterna!


Vill ni leka?


Jag kan koppla av!


4 månader...Hon växer och väger nu 10 kg.
Börjar få knäck i öronen och vill utforska världen själv. Ja, än så länge är det världen runt vårt hus.
Jag inser att ett stopp är nödvändigt, när katterna drar iväg över vår tomt och Crozza efter,,,
Skall också träna mycket mer på inkallning! På några dagar har jag märkt att det har blivit sämre!
I lördags hade vi valpkurs på ÖBK. Spår och sök stod på agendan. Hon klarade båda sakerna fast det var en rejäl störning vid spårövningen.  Man kan se att hon är mycket lugn och metodisk när hon arbetar, håller i bra och jobbar på!
Söndag åkte vi till Enköping för att träna valpagility. Vår uppfödare Sugarwind´s har kursen och det var tre syskon till Crozza med. Väldigt roligt att träffa syskonen och deras ägare. Ja, det är roligt att träffa Susanna och Maria också! "Ler" Alla hundarna är lika positiva och glada.
Efter en kort paus var det dags för en duvning i hur aussien bör se ut och hur man kan hjälpa naturen lite. Vi pratar alltså utställning! Ni som känner mig vet vad jag tycker om utställningar och efter att jag har fått veta att jag bör bada(ok) samt föna Crozza på utställningsdagen, förstår att jag börjar dra öronen åt mig. Aussien skall klippas också inför en utställning eller rätta ordet är putsas! Undar  om det blir någon utställning för mig? Men jag önskar syskonen lycka till i Örebro. Alla är där utom Crozza och hennes bror som bor i Umeå!

På kvällen åkte jag till ridhuset för agilityträning.
Jag var ansvarig att ta fram banor och temat var fart och fläkt! På Maries önskan byggde vi Svartbergs banor från Kistamässan!
Det var snabba banor och med min förkylning så tog jag ordentligt slut... Både Zehera och Yazza fick springa så det blev några lopp för mig!

Crozza med sin älskade pinne. Hon går ofta runt och bär på en pinne eller kotte!

Tillbaka från Tyskland!

Efter några intensiva dagar på PSI mässan känns det skönt att komma hem!
Resan hem var pest, då min nuvarande ständiga följeslagare förkylning, gjorde att landningen blev en smärtsam historia!
Nu är det hundträning som gäller i helgen och om min följeslagare kan sticka iväg, så blir det även träning av hundarnas matte!

På lördag har Crozza och jag valpkurs på förmiddagen. Har inte bestämt vad de stora hundarna skall få göra på eftermiddagen! 
Söndag åker Crozza och jag till Enköping för att vara med på bl.a valpagility. Det ser vi fram emot med spänning!
På kvällen är det ridhusträning för de stora hundarna, eller de äldre hundarna!
Springer så öronen reser sig!
Tur till skogen!

Nu är det inte så kallt längre, cirka 5 minus. Dras fortfarande med förkylningen och den verkar aldrig gå över.
Lite bilder från vår promenad i dag!

Zehera och Crozza far runt. Än så länge hinner inte Crozza med!


Yazza tar det lugnare. 


Här är det en som helst ger järnet hela tiden!En kort vila!


Missar Grammisgalan med efterfest för att jag skall åka till Tyskland. Men mina barn får gå istället.

4 januari 2009!

Klockan ringde vid 5. Dags att göra sig i ordning för Kistamässan. Min sista dag som tävlande samt funktionär!
Tävlingen har flytit på bra förutom lite smärre saker. Det var 6000 st besökare på mässan idag och agilityn hade en stor publik. Det var många som hängde på sargen, så många så att sargen gav vika.
Om jag kort sammanfattar våra lopp så gick det bättre i dag än i går! Även fast jag diskade oss i agilityloppet! För jag utförde dödssynden släppte hunden med blicken och hon kom bakom min rygg!
Yazza och Crozza har varit i skogen med husse så det har inte gått någon nöd på dom!

Crozzas sele är inte för liten!.. Ser så ut när hon sitter...


Första dagen,,,

I dag var det första tävlingsdagen,,, Kommer en sammanfattning gällande Zeheras och mina lopp efter i morgon!
Tävlingen i sig har rullat på bra och vi har varit en timme före vårt tidsschema.

Men nu till något annat...
Är det för tidigt för semlor?


Daniel och Marianne, funkar det med våra mål? Hur var det nu? Vilket datum var det?  Då vi skall vara i vår livsform??
Mycket hinner man dryfta under en hoppklass! 
Förutom djur och natur betyder dans och musik en hel del för mig!
Som jag tidigare berättade håller jag på att lära mig redigera film på min Mac,,
Givetvis måste det på musik.


Mässan!

I dag har vi varit på mäsan från klockan 12.00.
Nyttigt för alla mina hundar. Zehera och Yazza fick springa en runda var. Marianne passade Crozza som visar sig vara en riktig mattegris! Resten av dagen låg de i bur och kopplade av. Crozza låg utanför Zeheras bur och tittade på mig och Marianne som fixade med priserna som de vinnade ekipagen kommer att kunna välja.
Tack Susanna, Klickerklok var svaret.  Fanny och jag var samtidigt på kurs för Susan Garett.
Där lärde vi oss det här:

Stå på brädan med framfötterna och flytta bakbenen!

Utsikt från mitt fönster!!


Nu är det is på viken, en is som är blank och utan snö...
Tror ni jag har åkt skridskor? Rätt svar är, nej! Och jag gillar verkligen att åka långfärdsskridskor, men har man tre hundar så har man= jag.. Min fokus ligger på andra saker just nu.. Hundpromenade och hundträning!
1) Crozza bör komma underfund om att hon har en bakdel. Det har hon ingen aning om. Pumisarna har bra bakdelskontroll och jag försöker komma ihåg om jag gjorde på något speciellt vis...
Presenterade gymbollen för henne idag samt satt och letade efter bra övningar på internet.
2) Skall jag ha running contacts eller inte... Väldigt kluven!'
3) Hur kan jag träna Yazza så hon kan utvecklas och inte få ont!
4) Hur skall jag lägga upp Zeheras träning?

Och sen har vi en till faktor,,,
Håller på att lära mig att redigera mina filmer på Mac,,, Det innebär att jag ser vissa sekvenser om och om igen!
Ser väldigt tydligt att min handling är bra kass och jag förstår att Zehera blir osäker och frågande!  Ser också vad jag bör förändra men behåller det för mig själv ett tag. Går det att lära "gamla" hundar att sitta?

Har introducerat nosdutt för Crozza idag. Hon fattade det direkt, inget godis på promenaden utan en nosdutt!

Är det någon som har synpunkter på running contacts?
Samt bra bakdelsövningar?

RSS 2.0