Blandad kompott!

I helgen har vi varit och tävlat i Solna/Sundbyberg.
Riktigt trevligt! Inte så långa dagar och helt underbara strövområden att rasta hundarna i !
På lördag tävlade Yazza i AG1  för andra gången. Gick lite bättre än premiären. Fast vi har en hel del att slipa på när det gäller kontaktfälten. Kolla gungan! På träning lägger hon sig ner och inväntar dunsen! Något som jag är väldigt stolt över är hennes slalom! 15 fel och en 11 placering. Hon hade 5:e bästa tiden fast vi fick ta om två hinder!
Zehera tävlade två lopp på lördagen och gjorde bra ifrån sig. Tyvärr en disk på näst sista hindret i hoppklassen. Kommer film på den disken. I agility hade vi fem fel! Hon hade en bra inställning och höll ihop under båda loppen!
Idag åkte bara Yazza och jag till tävlingen. Egentligen skulle vi inte ha tävlat i dag och därför var inte Zehera med. Men eftersom Yazza blev uppflyttad till klass 2 i hopp så var det bara att pallra sig till tävlingen. Banan var svår och jag hängde inte riktigt med. Blev för stillastående i slalom och hann därför inte göra ett framförbyte som jag hade planerat. Det var en väldigt svår ingång och jag litade inte på min hund och kom efter. Kanske kommer det en film på det loppet!!!
Crozza har varit med husse och tränat sitt löpsteg när vi var på tävlingarna! Men eftersom jag kom hem på eftermiddagen båda dagarna, så har hon både spårat, vallat samt tränat agility.
Försökte filma under spåret idag.... Gick inget vidare! Fick avsluta illa kvickt och koncentrera mig på Crozza och hennes spår!

20 grader varmt!

Vilken härlig dag.
Tillbringade den första delen i fårhagen.  Perra var så snäll och hjälpte mig med att göra en fålla i 25:an.
Solen sken och nästan ingen vind! Jobbet gick snabbt och enkelt. Kanske är det så när fokusen ligger på uppgiften som skall göras och inget annat?
Är du färdig nu?
Vem har samlat flocken så fint!
YAZZA!!!
Hon fick träffa fåren idag och gjorde det riktigt bra! En av tackorna försökte utmana henne, men det hade tackan inget för! Yazza tog bestämt två steg framåt och tackan tvärvände!
Vid 3-tiden åkte jag till Mörby för att träffa barnbarnet. Tillbringade några mysiga timmar med Fabian, Lior, Therese samt Nathalie.
Hem och bytte om för att ta ut hundarna i skogen. Passade på att lägga ett spår åt Crozza på en stubbåker innan vår promenad. En snusdosa med köttbullar i på varje ben. Avslut med pinne. Spåret låg ungefär 45 minuter. Inget problem för henne, stannade till och markerade snusdosorna. Hittade slutet och kampade glatt med pinnen. Fick lite köttbullar också!

Uppdateringar!

Har väntat på bilder från aussielägret men det verkar dröja! Så är det när man inte tar sina egna bilder. Då får man snällt sitta lugnt i båten och vänta. Eller "låna" bilder!!! Att vänta är inte min starka sida!
Vi samlades på torsdagskvällen för en allmän genomgång samt för att prata ihop oss i spårgrupp 1.
Fredag morgon samlades vi på ett stort fält där alla gick och rastade sina hundar. Våra instruktörer ville att vi skulle visa vilka nivåer vi låg på. Vill poängtera att spårgrupp 1 var en nybörjargrupp! Undrar om våra instruktörer hade fått samma information som vi???
Om man skall prata om "smutsig" mark så var det här verkligen det!  Crozza gick riktigt bra första spåret, lite brådis och jag hängde på. Vilket jag inte skulle göra. Bromsa var det första påpekandet jag fick. Dessutom hade jag gjort en spetsvinkel, vilket var helt fel. Bananböj skulle vi göra! Har alltid hört att man skall utmana sin hund! Ok, det blev kanske lite för svårt???
Eftersom vi var i närheten av Borås så kom regnet! Passet efter lunch tillbringades i ösande regn.
Dessutom blev staketet som angränsade till fältet strömförande, även marken! Crozza fick sig några rejäla kyssar och stutsade som en kängur! Då ville inte Crozza vara med något mer... Vägrade spåra!
Alla bilder från Nadia Ö.
 
Är lite avis på Nadias och Neas utrustning!
Lördag åkte vi till ett avdankat skjutfält. Det var 13 grader och regnet hängde i luften. Men vädret blev bättre! Blåste en hel del men alla hundarna fixade blåsten bra.
Jag och Crozza fick börja med ett konkurrensspår för att få upp hennes motivation efter gårdagens händelse.
Vi gick efter Marie och Rockey. Det gjorde susen!
Marie och Rockey tränar framförgående.

Nästa spår fixade Marie åt oss. Nu var hon tänd igen och forsade fram men använde sin nos väldigt bra.
Vid en av vinklarna låg det en metallgrej som hon markerade, Marie hade inte sett den när hon lade spåret och jag trodde att hon hade lagt ut den... Givetvis belönade jag henne för att hon hittade den. Inget problem att hitta slutet. Fortsatte med ett spår som Eva-Lena lade. Det gick bl.a över en myr! Väldigt jobbigt att gå och Crozza ställde sig och drack vatten ur ett av hålen då hon blev helt slut! Snurrade lite vid en av vinklarna. Men det var inte lätt då vinden tog i ordentligt!
Efter lunchen som vi åt på anläggningen var det dags för lite lydnad! Jag är ju en total novis på lydnad och försöker suga i mig så mycket information som möjligt!
Vi fick även prova på spår på asfalt.
Bilden visar vår instruktör Micke. Lite fusk att gå barfota?


Det är verkligen upplyftande och lärorikt att få tillbringa en hel helg med likasinnade.
Tackar de som stod i köket och slet. Vi fick helt underbart god mat.
Crozzas mamma, några av syskonen och hennes morfar var också med på lägret.
På bilden mamma Tijah samt Crozza, Vegas, Trolla och Link.

Bild: Sanna Skoglund

Bild: Sanna Skoglund

1 år!

2009-09-13
50 hög och 16.1 kg tung eller lätt?
Så här har hon tillbringat sin 1-årsdag!
I hagen på vallkurs hos Nina i Skärblacka! Bättre kan det väl inte bli?
Två intensiva dagar har det varit!
Vi slet hårt med Crozzas inställning!
Hon är en tuff tjej och väldigt envis!
Tyvärr har hon fått för sig att tänderna är bra för att flytta djuren!
Till slut förstod hon att om det skulle bli någon vallning, så fick hon vara juste mot fåren!
Hon är en underbar hund! Smart har jag hört från en hel del människor som ser hur hon jobbar!
Stor karaktär, lämnar nog ingen som känner henne oberörd!  Jag är så glad att hon finns i vårt liv! Även fast mina grå hår har blivit fler under det här året!
Bild:Sanna Skoglund.

RSS 2.0