Klass 1

I går hade vi en officiellklass1 tävling. Det var den första officiella tävlingen som agilitysektorna har arrangerat. Jag lovar det blir fler. Vi började att förbereda tävlingen klockan 10.00. Allt flöt på bra och vi hann med en paus på cirka 1,5 h för att hinna hem och äta lunch eller rasta hundar! När vi kom tillbaka från vår rast fortsatte alla jobba med stort engagemang med saker som skulle ordnas och plötsligt började de tävlande dyka upp. Solen sken och skugga var en brist som vi inte kunde lösa!


Finns vissa detljer som vi kan finslipa till nästa tävling som infaller i september!
Men för att vara en premiär tycker jag att resultatet är helt klart godkänt!

Oj, vilket fint väder!

Jag fick tyvärr ringa Emma i tisdags och berätta att Yazza inte kunde gå på kurs med mig.
Hon skall endast hålla på med rehab. träning som simmning. Som tur var fanns det enligt Emma personer på kö, så det skulle inte vara något problem att få in en ersättare. Tråkigt att inte få gå på kurs för Jenny Damm då hon är en av mina absoluta favoriter som kursledare. Den andra är Malin....
Istället för kurs blev det en båttur i det vackra vädret. På en vacker klippa utanför Ingmarsö i närheten av Finnhamn hade vi en skön dag.

Yazza uppskattade inte sitt dopp!

Zehera tyckte om att leka med bollen!

Jaga matte och bollen var inte heller dumt!

After Beach!

I strålande sol hade Knivsta ett passande namn på sin tävling. After Beach!
Barnvandringen började klockan 17.20 och vi var hemma igen runt 19.30. Lagom lång tävling.
Agilitybanan var lite knepig med tunnel under balansen och de som känner Zehera vet att hon gärna unviker tunneln när det finns ett balanshinder bredvid. Men jag fick in henne i tunneln och det flöt på bra, hon brydde sig inte om domaren och hade riktigt bra fart. Fick en vid sväng vid slalomet och vi tappade koncentrationen, så när hon skulle ta balansen istället för tunneln så tog hon tunneln= disk.
Hoppbanan började med 5 st hopphinder i rad sedan skulle hunden ta slalom. Jag startade inte med Zehera utan gick ned och ställde mig mellan andra och tredje hindret. Ingen bra idé. Hon kollade domaren och tappade fokus.
Kände att hon inte var med mig på banan och när jag sa slalom, slalom, och visade att hon skulle ta slalomet så tog hon en tunnel istället. Fattar inte varför och tyvärr filmade vi inte så vad som hände kommer jag aldrig att få veta!


Värmlandshoppet!

Hemma igen efter 4 intensiva dagar på Skutberget i Karlstad.
Vi åkte på onsdag morgon och kom fram precis i tid för att få en riktigt bra plats till tältet!

Efter att vi hade installerat oss i stugan gick jag en promenad med hundarna för att utforska omgivningarna.
Stugan låg på en camping som var precis vid vattnet. Tyvärr blåste det så stranden såg inte så inbjudande ut.
På kvällen träffades några stycken från ÖBK för en gemensam middag eller vad jag skall kalla det. Har nog ätit bättre mat!

Det visade sig att jag inte behövde vara på tävlingsplatsen förrän vid 8.30 tiden på morgonen. Skönt att slippa stressa på morgonen.
Våra resultat:
Torsdag: AG 3. 100 starter, 50 disk. Vår placering 19. Hopp3. 113 starter, 50 disk. Vår placering: 49.
Fredag: AG 3. 102 starter, 49 disk. Vår placering: 50 Hopp 3. 111 starter, 41 disk. Vår placering: 44.
Lördag: AG 3. 107 starter, 67 disk. Vår placering: 28 Hopp 3. 117 starter, 45 disk. Vår palcering: 70.
Söndag: Diskade vi oss i båda loppen. Agilityn var ett ofokuserat lopp från Zeheras sida. Hon hade koll på allt annat än mig och sin uppgift. Hopploppet var mycket bättre, Men jag tog inte tillbaka henne på näst sista hindret så hon sprang förbi det.
Om jag summerar tävlingen så blir Zehera lätt störd på banan och har inte rikigt suget. Märkte att om jag kom till starten precis innan vi skulle in på banan så gick det bättre.

Även Yazza fick känna på tävlingsplatsen!

Mer om henne senare..

Vill också gratta Malin och Arwen till alla fina lopp och en plats i landslaget.
Det är ni värda!

Inte bara Malin skall grattas till fina placeringar, utan också resten av gänget, Tina, Marie, Kjell, Thomas och Marianne.
Flera bra lopp har även Daniel och Yvonne gjort. ÖBK kommer starkt på agilityplanen!

Semester!

I dag börjar min semester. Visserligen måste jag in och jobba en eller två dagar, men det tänker jag inte på just nu!
Har lämnat bilen på service och ena katten hos vet. Han har antagligen varit i slagsmål och fått ett sår på benet. I går rann det var från såret så jag insåg att Silver behöve vård. Typiskt när vi skall åka i väg till Karlstad. Carina och Martin som skall passa katterna och huset är inte så vana och kommer att få svårt att kunna ge medicin och eventuellt behöver han ha rör för att dränera såret!

I lördags kom Therese hem från sin semester som hon tillbringat i Turkiet.
Hon var utvilad och hade haft en vecka med bästa kompisen.

Jag blir bra sugen på att åka när jag ser bilder som den här!

I lördags tränade vi lite slalom. Therese var med till klubben så efter den sedvanliga uppvärmningen på cirka 30 minuter tränade vi en gång utan hopphinder, 1 gång med hopp hinder i början samt ett i slutet samt 1 gång med hopphinder början och två i slutet. Yazza misslyckades bara en gång!
Sedan tränade jag på att kalla in henne i slalomet. Använde 4 pinnar. Först blev hon väldigt konfunderad och undrade vad jag menade. Gick in i första porten men sprang vid sidan utanför den sista. Ingen belöning,,, Bärjade från början och hon gjorde rätt. Vi gjorde en gång till och det var också rätt utfört. Hon fick nog rätt mycket att tänka på! Det gick inte fort men så brukar det vara när hon skall lära sig något nytt. Therese blev väldig imponerad av den lilla svarta/grå faran.
Duktig vovve!!

Bilder som vi tog med mobilen.. Yazza älskar att springa i det höga gräset !

Så glad är man när solen skiner

Tränade den lilla svarta/grå faran igår!

Himmel och pannkaka....

Yazza fick ett kort träningspass i går i agility.
Magnetröntgen är om några veckor och för att se hur hon reagerar av agilityträning/tävling så har jag börjat träna henne.
Vi har mest tränat korta pass hemma, slalom tre gånger sedan har det varit bra.
I går värmde vi upp 2,5 km i spåret för att fortsätta med agilityträningen på klubben.
Hon var taggad,,, Bet mig i fingret av misstag när vi kampade så det gick hål!
Vi tränade en liten kombination som bestod av hopphinder(small höjd) samt en tunnel...
Märker att jag blir nästan blir lite hysterisk för att det går så fort. Hon reagerar direkt på mina signaler och det är något som jag får tänka på i min handling. Nu är det springa som gäller!
Tränade också lite slalom. Där har jag börjat med att flytta belöningen längre i från slalomet.


I kväll är det möte för funktionärerna som skall jobba på vår officiella Klass 1 tävling sedan fortsätter vi med Sommarcupen.

Vill passa på att gratta Malin och Arwen som tar den ena "skalpen" efter den andra.
Full pott i Åtvidaberg! Ni rockar fett!
 Foto Mette Björne.


Tur att jag inte har semester!

Sista veckan på jobbet innan semester. Gör inget att jag får jobba, skitväder utanför mitt fönster.
Hade tänkt träna Yazza lite lätt igår men ändrade mig då gräset var så blött. 
Mötte upp Tina vid Domarudden för en tur runt den lilla sjön! Yazza och Nixxa for omkring som skållade troll och hade så roligt. Halva skogen satt fast i pälsen, men vad gör det? Det går att kamma och plocka bort. Zehera stackaren fick gå i koppel. 
Kommer att simma hundarna hos Hundkuranten den här veckan och nästa. Tänkte först att vi skulle börja simma ute, men det är för kallt i vattnet just nu.
Det blir inga bilder då jag har lånat ut kameran till dottern!


Slut på helgen!

Det har varit några intensiva dagar.
Hämtade Noemi på Arlanda, tog med mig Yazza och Zehera för att möta henne! Det märktes att det var Världsutställning på gång! Massor av hundar på flygplatsen. När vi kom hem tog vi en promenad runt udden för Noemi ville hellre gå vid vattnet än i skogen!
Solen sken och vi tillbringade några timmar med att äta och umgås!

Det blev en tidig morgon på fredagen. Efter lite turer fick vi en parkeringsplats och kom i tid till utställningen.
Hanarna började och Zappa gjorde det riktigt bra, ja även hans matte Sara. Vilken glädje de visade båda två! Härligt att se.

Snodde foto från Saras blogg. Vill ni läsa mer?
Csar gjorde det riktigt bra också. Han blev World Winner veteran!
Grattis alla, till era fina placeringar! Det var en hel del mingel och många skratt under dagen.
Efter mässan fortsatte vi med middag hemma hos Camilla och Andreas.
Lovar att det var två trötta som kom hem till Åkersberga igen!
Lördagen fick vi sova en halvtimme till! Underbart. Vi skulle tillbringa dagen ute på Almare Stäket där det var FUR som stod för arrangemanget! Yazza fick följa med för att träna på olika miljöer. Kan lova att hon tröttnade!
Om jag sammanfattar helgens utställningar så finns det ett ord! SUBJEKTIVT,, det är vad bedömningarna och utsällningar är!
På lördag kvällen åkte vi till Wira Bruk för att lyssna på Tommy Nilsson! Tyvärr var det inte många i publiken men Tommy och hans musikanter höll på drygt två timmar! Riktigt bra!

Världsutställningen!

I morgon hämtar vi Noemi från Ungern på Arlanda.

 Helgen kommer att tillbringas på utställning, Stockholmsmässan samt Stäket!! Och jag som inte ens är speciellt road av utställningar. Men vad gör man inte för att träffa en massa trevliga pumi människor!
Samtidigt som jag börjar bli tveksam om min nästa hund kommer att bli en pumi?!
Då kan man undra varför? 
Det slog mig i dag när vi var i skogen för att "träna" vi har ju blivit ordinerade att gå i skog och mark för att bygga hundarna. Och det är i och för sig riktigt och har gett resultat!
Zehera och Yazza är verkligen tighta och gillar att rumla omkring och leka och jag får bara förmana hela tiden!  Nej sluta , lugna ner er., kom hit .. Hur kul är det?  Är det så jag vill att det skall vara med mina hundar?
Ha dom i koppel kanske några av er tycker. De går en hel del i koppel, men är det ett liv för en pumi?
Vi kan inte träna agility  i någon omfattning, vi har inte vallat sedan i höstas! Jag har hjärtat i halsgropen när Zehera och jag tävlar, skall hon hålla eller kommer hon få ont?
Kommer Yazza att kunna hålla på med agility? Om inte, vad skall jag ta för beslut då? Tankarna fladdrar!! Nu tycker kanske några av er att var inte så negativ, se inte allt i svart,, Jag lovar, jag försöker peppa mig själv hela tiden men måste tillstå att det är upp och ned!

Jag kan ju ha haft en extrem otur eller så har jag gjort något fel, eller gör något fel när det gäller min hundar. Men jag har haft hundar tidigare och har inte varit med om något liknande!
Nästa utmaning för oss blir tävlingarna i Karlstad och Yazzas magnetröntgen.

RSS 2.0