Yazza!

I tisdags var det dags för besök på Strömsholm igen. Yazza hade tid hos Lennart för uppföljning.

Lennart Sjöström

Medicinsk Chefveterinär

Diplomate European College of Veterinary Surgeons.
Överveterinär Kirurgi.

Ortopedi.
Neurologiska sjukdomar.
Anestesi

Specialist i Kirurgi
Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.

Fick en fråga direkt av Lennart. "Det här med agility är det på skoj för dig?" Svarade att Yazza skulle vara min nästa tävlingshund! Fick till svar att det skulle hon nog inte bli eftersom hon har spondylos/artros samt en nerv som är i kläm visar det sig. Nerven var nytt för mig. Spondylosen/artrosen är måttlig och det gäller att det inte blir värre. Spondylos är en ryggförändring som orsakas av inflammation i diskernas yttre zon. Den  medför pålagringar framför allt mellan och under kotkroppar.
 Vi fick börja med att gå i den långa korridoren för att visa Yazzas steg och hur hon använde sina ben! Det var skillnad mot förra besöket då hon inte använde höger bakben, nu gick hon helt korrekt. Sedan var det dags att gå upp på bordet för att Lennart skulle känna på henne. Det gick inte alls, hon blev alldeles stel och hård i musklerna av spänning. Så det blev en spruta i direkt i muskeln för att hon skulle bli avslappnad. Hon hatar det, gör riktigt ont tycker hon. Efter 15 minuter hade medlet verkat och det var dags för undersökningen. Lennart undersökte henne ordentligt och allt kändes bättre än förra gången vi var där. Då visade hon tecken på smärta fast hon var sederad.
Vi kan nu börja upptrappningen av hennes träning och motion. Hon får långsamt öka promenaderna , vi behöver inte gå på slät mark utan kan ge oss ut över stock och sten. I lagom dos givetvis. Hon får vara lös igen och kan efter uppvärmning få springa lite. Hon kan få ta en tunnel eller två och träna lite kontaktfält för att få göra något som hon älskar. Får inte hoppa i dagsläget och inte träna någon slalom.
Det kändes riktigt skönt att åka hem med de positva orden från Lennart.
Tänk för några veckor sedan fick jag från annat håll rådet att avliva Yazza,,,,
Nu tror jag inte att sista kapitlet är skrivet gällande Yazza, men jag väljer att tro på Lennart och hans diagnos.


Kommentarer
Postat av: martina

UNDERBART att höra Marre!

Kram från oss

2008-10-06 @ 12:29:02
URL: http://yevonde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0