Hemma med husse!

Zeheras och Yazzas dagmatte är ledig och lyxar sig i Florida. Vilket innebär att hundarna kommer att vara hemma under två veckor. Den här veckan har husse semester och nästa vecka är jag ledig.
I dag har de haft tur med vädret och har tillbringat en del av dagen ute i naturen.

Kan inte förstå hur det här har gått till? Zehera skall gå i koppel!!


Vänta på mig!  Nej det behöver vi inte göra. Det börjar gå snabbt nu när Crozza axar upp farten!Jag kan stå stilla!


Händer inget speciellt!

Just nu händer det inte så mycket! Det är skogspromenader, lite träning för hundarna och en väntan på våren!
Tack för sommartiden, var fortfarande ljust klockan halv åtta i kväll!
Crozza och jag åkte till Tina innan vår kurs idag! Mikaela skulle få vara övningsobjekt. Crozza tycker nämligen att barn är obehagliga varelse!  Efter en stund vågade hon ta av den goda skinkan som Mickis hade i handen! Innan vi åkte därifrån tog Crozza  kontakt med Mickis och buffade på hennes hand. Mickis är riktigt cool med hundarna och tränger sig inte på utan väntade lugnt på att Crozza skulle ta kontakt. Tack för ditt tålamod, vi kommer igen!


Näst sista gången på Crozzas kurs!.. Vill inte att den skall ta slut. Får en massa aha upplevelser hela tiden!  Inga frågor är dumma och jag får massor av tips och råd!  Vore kanon om gruppen kan fortsätta att träna tillsammans,,, Vad tror ni andra?
Har anmält Yazza till agilitytävling i början på maj. Kommer inte att starta henne då, eftersom hon knappt har tränat.
Bara underlaget blir bättre skall hon få börja sin träning. Sedan får vi hålla tummarna att hon håller!

Nöjda hundar!

Började morgonen i skogen med hundarna, klockan 7.00 med strålande sol och fåglar som kvittrade! Härligt!
Jobbad några timmar för att vid lunch ta nästa skogspromenad, samma sol fast en annan skog! Lika härligt!
Efter några timmars jobb var det dags att stänga ner datorn, ta fram belöningen, packa in hundarna i bilen och åka till klubben. Fåglarna sjöng fortfarande,,,, Crozza fick träna lite först! Hon höll riktigt bra fokus på mig fast det var hästar och andra hundar som gick förbi. Duktig tjej!
Nästa hund till "rakning" var Yazza! Tränade "stå" med henne. Samt lite ingångar... Hon är så söt, vill inte sluta träna, vägrar gå av planen och står med sina bedjande ögon. - Snälla matte, lite till!
Zehera haltar mellan varven och får ta det lugnt! Går det inte över till nästa vecka får jag nog åka till vet. med henne!
Vi avslutade med en promenad i fårhagarna.
Nu ligger hundarna nöjda och sover, då är jag också nöjd med vår dag!

Kolla visst är det samma blick?
Crozzas pappa:

Blue Wingfire's A Touch Of Hous "Ozzy"Helgen som gick!

I onsdags bestämde jag mig för att på fredagen följa med ÖBK på kryssning med Cinderella. Det ångrar jag inte. Kan samanfattas med två ord,,, Håll i gång, skit kul! Mer kommer inte från mig!
Eftersom lördag föll bort gällande hundträning, så har dagen varit väldigt intensiv.
Promenad i skogen innan min frukost, bra för fettförbränning har jag lärt mig.. Beach 2009 kommer allt närmare. Efter min frukost var det lite saker som "måste" göras i hemmet.. Tråkigt ,så jag valde att ta med hundarna på en ny skogspromenad på dryga timmen..  Men alla som undrar om Crozza får gå så långt kan jag lugna... Vi tog en paus och satt i lugn och ro på en sten i skogen. Lyssande på fåglarna och njöt. Det var fortfarande vackert väder!
Hem och vände för att packa ryggsäcken. Åkte till klubben och tog emot mina kamrater som hade hämtat hem hindren igen från ridhuset. Lite bärande av hinder hjälper till  att slipa formen inför säsongen.
Nästa punkt var kurs för mig och Crozza och nu började det snöa... Typisk vår i Sverige.
Vi jobbade mycket med handling och tränade på cirkelarbete, bakombyten, framförbyten, variera hastigheten.,,,,,
Så nyttigt! Kommer att träna vidare en hel del på de här övningarna. Vill verkligen att Crozza skall få en bra grund att stå på.
Ett tråkigt besked som jag fick per mail var att vi kom inte med på spårkursen. Det var 20 anmälda på 10 platser. Letar andra alternativ.

Kompisar!


Luktar gott!

Crozzas bästa leksak!


Kolla den här filmen! Helt underbar!

Planering för fåren!

Planeringsmöte för fåren har Crozza och jag varit på i kväll.
Hämtade upp Daniel och Tess och styrde bilen mot Vallentuna. Vi satt och snackade i bilen och jag glömde att svänga mot Vallentuna och fick åka cirka 1,5 km och vända. Det var tur att vi hade en vägbeskrivning för Åhza bor långt ut på landet. Det kändes så när vi snirklade oss dit på små smala grusvägar.
En yster hop med hundar mötte oss vid grinden, inte blev det lugnare när Crozza och Tess kom.
Simon dök upp senare och skyllde på att han inte hade sin GPS...
Nu vill jag ha vår så vi kan börja fixa hagar och köpa får.
Här är inte Yazza gammal.

Bra upplägg!

I dag var det dags att beträda apellplanen igen. Missade förra tisdagen eftersom jag var i Helsingfors och jobbade.
Dagens tema var: Inkallning.
Först gick vi igenom de olika momenten parktiskt för att fortsätta ute på plan.
Crozza var med i klubbstugan under passet med teori.
Bytte hund när det var dags för den praktiska delen.
Kan ju säga att Yazza har inga problem med starten och farten. Den ena instruktören skrattade glatt när hon såg Yazza sätt full fart mot mig.
Stadgan i kvarsittningen kan vi träna mer på. Hon reser sig när jag går bakom henne. Sedan har hon en stor förväntan på belöningen så det är lite svårt att sitta kvar när jag skall belöna. Jag måste vara snabbare...
Ingångsträning har vi aldrig gjort. Fick verkligen handfasta råd hur jag skall träna vilket är bra!
Även Crozza fick komma ut och träna. Sitt stanna kvar. Träna på sitt "kör" samt lite torrhandling!Hittade en bild på Yazza när hon springer. Hon reglerar springandet väldigt bra när vi är ute. Om hon tar några snabba turer när vi är i skogen ,så nöjer hon sig sedan. Vet inte om det beror på hennes tillstånd eller om det är åldern som har gjort att hon tar det lite lugnare. Lutar nog åt sjukdomen för Zehera tar det inte lugnt fast hon är äldre. Koppel är det enda som kan få henne att slow down...


Sedan en bild på två av Crozzas hatobjekt!

Syskonen!

Har "snott" lite från Majas blogg!

Bilder på några av syskonen till Crozza samt vikt och höjd!

LINK

THING

VEGAS

CROZZA


Wilson:
  13,5 kg      50cm                  Thing:     13,4  kg      48cm   

Link:       15,7 kg      50cm                  Crozza:   14,0 kg       47cm    

Vegas:   15,7 kg      53cm                  Trolla:     16,3  kg  

Gizmo:   17,9 kg      54cm

Prins:     20,0 kg      52cm

I dag skall Crozza gå på kurs och träna kroppskontroll. Det behövs! Hon är som en kalv och har nog ingen aning om att det finns bakben!


6 månader!

47 cm hög och 14 kg.


Sanna passade på att putsa på hennes öron när hon hade chansen! Riktigt snygga tycker jag!

Var ner på fotbollsplanen och tränade inkallning, sitt stanna kvar, samt lite olika kamplekar.
Tränade också på att hon inte skall ta utslängd leksak utan komma till mig när jag ropar. Funkar inne men inte ute. Så vi backar bandet!  Tränade en hel del gå fint i koppel! Crozza och jag har som ni vet olika uppfattningar om vad det innebär att gå i koppel. När vi gick hem så räknande jag stegen, 1,2 ,3 osv när hon gick fint bredvid. 10 steg, klick ,belöning, 15 steg, klick , belöning osv... Innan vi kom hem så gick hon 30 steg bredvid med slakt koppel. Men då var inte pumisarna med! Enklare att träna gå fint i koppel utan de andra två!

Som vanligt full fart!
Running Contacts!

Undrar ni också hur man lär in running contacts?
 
Film från Fannys blogg.
Sätt av några timmar den 17:de april då Fanny Gott kommer till klubben och har Workshop om running contacts. Anmäl er gärna med mail. marianne.naas@swipnet.se    Tid: 13.00 - 16.30  Som åskådare har vi maximerat antal så först till kvarn gäller. Anmälan är bindande.
Pris: Åskådare, 200 kr.    

Nå hur har då Crozza haft det hos sin uppfödare?
Kolla här!
Och visst är det bra lustigt att saker som hon kan hemma kan hon inte hos Sanna?
Hos Sanna har hon inte skällt men på vår lunchpromenad var det som att gå tillbaka flera veckor.
Men jag måste säga att minnet kom tillbaka snabbt. Vi åkte nämligen buss för första gången och på vägen till bussen såg vi tre hundar, det var inget problem och på bussen var det även en BC med och det gick utmärkt. Crozza åkte buss som hon alltid hade gjort det. Jag satte mig precis vid dragspelet för att det skulle röra på sig och svänga mycket.
Till slut la hon sig ner och kopplade av.

Helsingfors!

Åker jag till i morgon! Crozza är hos Sanna(hennes uppfödare)!
Hon märkte inte ens att jag åkte. Rumlade runt med sin mamma och "syster"... Här hemma är det riktigt tyst och tomt! Tänk vad fort man vänjer sig med att ha en ny medlem runt sig!
Hoppas nu att hon sköter sig!

Helgen slut!

Om jag skall ge en sammanfattning på helgen så är det,,, tar fort slut!
Efter den vanliga början på helgen! Lång frukost, städning, så stack Crozza och jag ut i skogen och husse tog Zehera och Yazza med sig på en egen skogspromenad. Vi försöker dela på hundarna för att de skall få full fokus och för att Crozza inte skall "luta" sig  på de andra hundarna hela tiden. Crozza och jag åkte dessutom till Arninge för att köpa en ny stålbur. Vilken visar sig kommer att bli Yazzas bur,, För liten för Crozza! En dam i zoobutiken frågade om Crozza var en BC!!!?  Tränade lydnad med både Zehera och Yazza på eftermiddagen. Crozza fick  gå ner på fotbollsplanen och träna störningsträning!
Söndag började ungefär likadant förutom att Crozza gick i skogen med husse och pumisarna med mig.
På eftermiddagen träffades kursdeltagarna i valpkurs med agilitygrunder. Väldigt givande... Märker att  jag är på rätt spår men att det finns saker som jag får tänka till på...
När det är kurs med Malin finns det ingen klocka, allt är så intressant att dryfta så tiden försvinner. En anna sak som slog mig idag är att det finns inga pekpinnar när Malin håller kurs!  Jag vågar verkligen visa mina brister och får hjälp att komma på lösningar utan att känna mig "dålig"
Börjar bli "stor".


Älska eller hata?

Vad tror ni om den här låten? Har den en chans?

Den här blev utslagen. Men den påminner mig om en annan låt...  Men jag gillade den!

Tänk om den här vinner i Globen?
 

Foder!

Skall börja så smått med vuxenfoder till Crozza. Just nu äter mina hundar olika foder så jag hoppas att alla kan äta samma foder i framtiden. Lite enklare! Kanske Yazza behöver ett special foder med tanke på sin spondylos samt artros.
Är det någon som har erfarenhet av det här fodret? Orijen!  Är fritt från spannmål , har mycket protein och lite kolhydrater.
Låter som rena GI- dieten!
I veckan skall Crozza bo hos vår uppfödare Sanna i två nätter. Undrar om jag skall skicka med en lista på punkter som Crozza behöver träna på? Gå i trappor med galler? Har inte hittat några sådana i Åkersberga!!
Hon är för söt just nu Crozza, vår träning med att inte "döda" katterna gör framsteg och hon lyssnar på mitt nej två av tre gånger. Klart det blir misslyckanden ibland, som med all hundträning. Två steg fram och ett bak.

Lydnad!

I går var det första gången vi tränade lydnad på "riktigt" I en träningsgrupp med massor av erfarna människor. Vilken lyx och vilka kamrater jag har! Tror att Marie och Marianne har gett sig sjutton på att vi skall ut på tävlingsplanen! Och i går kunde jag känna att vi kanske fixar det! Gäller att ta med sig den känslan när det blir motigt!
Nå, vad tyckte vi? Yazza och jag?
Yazza om vi börjar med henne bara älskar att vara 1) med matte, 2) göra det matte vill, 3) träna,,,,,,
Hon är helt underbar när det gäller att bjuda på beteenden och försöka förstå vad jag vill! Och vad vill jag?
Ha kul med Yazza, vilket innebär att jag också får bjuda till och tycka att det är "lite" roligt!!!
Kan berätta att Yazza och jag har tränat läggande i kväll. I relaxen, ligg säger jag, pang säger det när hon kastar sig ner!
I går stutsade hon upp, idag väntar hon en sekund på mitt varsågod,,, 
Jag får verkligen hänga med och belöna på rätt ställe, för det går alltid som vanligt med Yazza, fort...
Marie vi har också tränat med pinnen, tyvärr bara 2 pass,,, Jag tvivlade igår att Yazza skulle kunna apportera , Marie visade att det inte är omöjligt.
Har ni hört det där om att lita och tro på sin hund?
Min kämpe!

RSS 2.0